Primaria Capitalei are planuri mari: Statia de epurare a apelor uzate de la Glina va fi gata in 2015

Statie de epurare ultramoderna, reducerea poluarii si incinerator de namol. Acestea sunt cateva dintre rezultatele unui proiect de 416 milioane euro.

Banii provin in proportie de peste 60% de la Uniunea Europeana. Statia de epurare a apelor uzate de la Glina va fi gata in 2015, urmand ca in 2016 sa fie terminate si toate racordurile cu caseta de sub Dambovita. 

Primaria Capitalei demareaza proiectul “Finalizarea statiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare si canalului colector Dambovita (caseta) in Bucuresti.

Proiectul include lucrari de reducere a infiltratiilor de apa freatica in sistemul de canalizare a Capitalei, lucrari de extindere a statiei de epurare a apelor uzate Glina si constructia unui incinerator pentru namolul rezultat din procesul de epurare a apelor uzate .

“In 2015 vom termina statia de epurare de la Glina, iar in 2016 racordurile facute cu caseta care este in mare parte curatata (n.r. in proportie de 75%). Vom trece de la o capacitate de 10 metri cubi la 12 metri cubi de epurare a apelor uzate. Apare incineratorul de namol care va avea o capacitate de ardere de 4 tone/zi. Suntem foarte mandri ca avem statia de epurare”, a declarat primarul general, Sorin Oprescu. 

Proiectul va deservi atat municipiul Bucuresti cat si alte 11 localitati din vecinatatea Municipiului Bucuresti incluse in Aglomerarea Bucuresti, respectiv Glina, Popesti-Leordeni, Jilava, Chiajna, Chitila, Mogosoaia, Buftea, Voluntari, Dobroesti si Pantelimon, precum si Aeroportul Henri Coanda din Otopeni.

sursa foto: economica.net