Primaria Capitalei baga 65 de milioane de euro in Sala Polivalenta din Complexul Lia Manoliu

Viitoarea sala ar urma sa aiba minim 12.000 de locuri, va fi realizata in apropierea Arenei Nationale, iar contractul are o valoare maxima de 65 de milioane de euro, acesti bani vor fi suportati din bugetul Capitalei.

Primaria Capitalei a demarat deja licitatia pentru proiectarea si constructia noii sali polivalente din complexul Lia Manoliu, iar potrivit caietului de sarcini, noua sala polivalenta ar urma sa aiba minim 12.000 de locuri, iar suprafata totala necesara pentru toate functiile arenei se ridica la circa 40.000 de mp.

Sala poate gazdui diverse evenimente sportive (Tenis, Baschet, Handbal, Fotbal in sala, Fustal, Volei, Badminton, Box, Atletism, Gimnastica, Tir Sportiv, Tenis de Masa, Scrima) sau culturale. Langa noua sala va fi construita si o parcare pentru circa 450 de autoturisme dispusa pe o suprafata de 10.000 mp.

Durata estimata a contractului este de 36 luni, din care 24 luni pentru proiectare si executia lucrarilor si 12 luni pentru servicii tehnice de operare si mentenanta dupa receptia la terminarea lucrarilor a obiectivului de investitie. Termenul de depunere a ofertelor este  10 octombrie.

Sursa foto: gsp.rp