Primaria Capitalei baga mai multi bani in renovarea Hanului Gabroveni: 1,6 milioane euro

Primaria Capitalei vrea mai multi bani pentru renovarea Hanului Gabroveni. Primarul general, Sorin Oprescu, solicita Consiliului General al Municipiului Bucuresti majorarea indicatorilor tehnico-economici pentru aceasta lucrare cu aproximativ 1,6 milioane euro.

Potrivit municipalitatii proiectul necesita cateva lucrari suplimentare care nu au fost prevazute in studiul initial. Primaria Capitalei vrea sa majoreze indicatorii tehnico-economici pentru renovarea Hanului Gabroveni de la 30.229.868 lei la 37.362.216 lei. Lucrarea se scumpeste astfel cu aprox. 1,6 milioane de euro. Din suma totala destinata renovarii monumentului istoric 13,7 milioane lei reprezinta fonduri europene nerambursabile.

Hanul Gabroveni din centrul istoric al Capitalei va fi restaurat si extins. Dupa finalizarea lucrarilor, Hanul Gabroveni va functiona ca centru cultural multifunctional in care se vor dezvolta activitati diverse, legate de arta reprezentarii scenice, informare culturala si turistica sau de loisir. Cladirea monument istoric este formata din trei corpuri si are o suprafata desfasurata de 2.317 mp.

Corpul nou va avea regimul de inaltime subsol, parter, mezanin, etajul1 si etajul 2 retras si o suprafata desfasurata de 2.083 mp. La componenta publica a viitorului imobil se adauga refacerea pasajului pietonal al monumentului ce leaga strazile Lipscani si Gabroveni, un punct de informare turistica si culturala, sali de workshop sau reuniuni, anexe, spatii comerciale care sa recupereze caracterul traditional al zonei si al pasajului comercial.

sursa foto: jurnalul.ro