Primaria Capitalei consolideaza si renoveaza Casa Cesianu

Primaria Capitalei a atribuit pe 8 noiembrie contractul pentru consolidarea si renovarea Casei Cesianu, cladire-monument construita in urma cu mai bine de 130 de ani.

Valoarea contractului este de 6,4 milioane lei (aprox. 1,5 milioane euro), iar constructorul are la dispozitie o luna de la data atribuirii contractului, inclusiv lunile friguroase, pentru a finaliza lucrarea. 

Casa Cesianu, de pe Calea Victoriei nr. 174 (la intersectia cu Bd. Dacia), este o impozanta cladire-monument construita in urma cu mai bine de 130 de ani. Imobilul a fost deschis ca Legatie Germana pe 1 martie 1880, iar contele von Wesdehlen fiind trimis in Capitala si astfel devenind primul ambasador al Germaniei.

Cladirea a servit aceasta functie pana dupa cel de-al doilea razboi mondial. Dupa Revolutie, cladirea a devenit Casino Victoria, ulterior fiind transformata in sala de pariuri sportive.

Proiectul “Consolidare, restaurare si conservare CASA CESIANU” va fi realizat cu fonduri europene. Proiectul are o valoare totala de 8.585.807,37 lei (aproape 2 mil. euro) din care finantarea nerambursabila este de 5.934.333,71 lei.

sursa foto: vice.com