Primaria Capitalei investeste 2,8 milioane de euro in Palatele Brancovenesti

Palatele Brancovenesti vor fi restaurate. Primaria Capitalei investeste 2,8 milioane de euro in monumentele istorice.

Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului, situate in Mogosoaia, au o vechime de 311 ani si cuprinde mai multe constructii. Astfel, ansamblul de monumente istorice cuprinde Palatul, Biserica “Sf. Gheorghe”, Turnul de Poarta, Cuhnia, Vila d’Elchingen, Serele, Parcul, Lacul, Gradina istorica si livada. 

“Curtea Domneasca Brancoveneasca de la Mogosoaia si cladirile ansamblului au fost restaurate in mai multe etape si inca necesita interventii de reparatii, restaurari pentru a putea reconstitui imaginea originala. Unul dintre elementele definitorii pentru ansamblu este zidul de imprejmuire si zidurile interioare ale ansamblului, ziduri asupra carora s-au facut putine intervetii de renovare si care necesita o restaurare completa pentru a intregi imaginea uitata a ansamblului”, se precizeaza in caietul de sarcini. 

Municipalitatea va restaura atat zidurile interioare ale ansamblului, cat si zidurile exterioare. In acealasi timp, va fi completat si zidul exterior in zona de Nord, care acum este realizat din placi prefabricate de beton si plasa de zinc. 

Costul lucrarilor este estimat la 12,3 milioane lei cu TVA adica aproximativ 2,8 milioane euro.

sursa foto: jurnalul.ro