Primaria Capitalei scumpeste caldura in aceasta iarna: Vezi cine va fi afectat

Primaria Capitalei scumpeste caldura in aceasta iarna. Potrivit unui proiect de hotarare al municipalitatii, pretul gigacaloriei va fi cuprins intre 296 si 329 lei, fara TVA.

Noua scumpire se aplica insa doar agentilor economici. Pentru utilizatorii casnici pretul gigacaloriei se va mentine la acelasi nivel ca si anul trecut. 

Primaria Capitalei mareste pretul gigacaloriei in aceasta iarna. Vizati de aceasta decizie sunt agentii economici. Potrivit proiectului de hotarare realizat de municipalitate, pentru cei care folosesc agent termic din punctele termice urbane si centrale termice, pretul gigacaloriei se majoreaza de la 252,17 lei, fara TVA la 329,30 de lei, fara TVA.

In acelasi timp, gigacaloria se scumpeste si pentru agentii economici care se alimenteaza cu energie termica din puncte termice proprii de la 212,95, fara TVA la 294,40 lei, fara TVA. Majorarea tarifelor este necesara in conditiile in care RADET a acumulat datorii foarte mari, spun reprezentantii Primariei Capitalei.

Pretul gigacaloriei va ramane constant pentru utilizatorii casnici. Astfel, bucurestenii vor plati in aceasta iarna un pret subventionat de 169 lei/gigacaloria. 

sursa foto: bzi.ro