PRIMARIA CAPITALEI va aloca o SUMA RECORD pentru MONUMENTE

Bucurestiul se transforma in CAPITALA STATUILOR. PRIMARIA CAPITALEI are in plan sa dea anul acesta nu mai putin de sapte milioane de lei pe MONUMENTE. Autoritatile continua, astfel, proiectele incepute anul trecut cand au cheltuit aproape 10 milioane de lei pentru realizarea si amplasarea mai multor sculpturi in Capitala.

Obiectivul care va costa cel mai mult autoritatile este ansamblul monumental Rainier al III-lea. Pentru realizarea STATUII din bronz dedicata printului de Monaco, PRIMARIA CAPITALEI vrea sa aloce anul acesta nu mai putin de 2,1 milioane lei, informeaza postul B1 Tv.

Si monumentul Aripi din Piata Presei Libere pare sa suscite serios atentia municipalitatii. Dupa ce anul trecut au fost cheltuite patru milioane lei pentru finalizarea STATUII, acum PRIMARIA CAPITALEI este dispusa sa mai dea alti 1,8 milioane lei pentru amplasarea operei.

Lista STATUILOR care, chipurile, vor infrumuseta Capitala, continua cu frumusica suma de 1,5 milioane lei destinata realizarii monumentului din bronz Regenesis. Bugetul local va mai fi saracit cu inca 350.000 lei pentru monumentul „Avram Iancu”, dar si cu alti 360.000 lei pentru ridicarea bustului Hortensiei Papadat Bengescu.

PRIMARIA CAPITALEI vede o idee buna si in realizarea unui altorelief din bronz al lui Corneliu Coposu ale carui costuri se ridica la 160.000 lei si pentru care in 2015 s-au mai alocat 220.000 de lei.

Artistul care a primit aceste lucrari in valoare de peste patru milioane lei este Valentina Adriana Ivan, iar contractele au fost atribuite prin negociere.

Printre lucarile sponsorizate de PRIMARIA CAPITALEI in 2015 se numara:

– soclu din piatra si amplasare monument Nicolae Cajal – 250.000 lei

– soclu din piatra si amplasare monument Emil Cioran – 220.000 lei

– soclu din piatra si amplasare monument Mircea Eliade – 200.000 lei

– monument de bronz „Lacatele Dragostei” – 650.000 lei.

Sursa foto: jurnalul