Primaria Capitalei va lansa o EMISIUNE DE OBLIGATIUNI in valoare de 2,2 miliarde lei

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va gazdui marti, de la ora 9.30, deschiderea oficiala a sedintei bursiere cu ocazia listarii OBLIGATIUNILOR in valoare de 2,2 miliarde lei, recent emise de Primaria Capitalei, se arata intr-un comunicat remis luni presei de municipalitate.

Potrivit sursei citate, la eveniment va fi prezent si primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU, precum si reprezentanti ai municipalitatii, ai consortiului care a intermediat oferta de OBLIGATIUNI si ai BVB.

In anul 2005, Municipiul Bucuresti a imprumutat 500 milioane de euro printr-o EMISIUNE DE EUROOBLIGATIUNI pe piata internationala de capital.

Citeste si: Ratingurile Primariei Capitalei, confirmate de Fitch

EMISIUNEA DE EUROOBLIGATIUNI din anul 2005 trebuie rambursata in transa unica de 500 milioane de euro la data de 22 iunie 2015. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in anul 2012 contractarea unor finantari rambursabile interne sau externe, in vederea refinantarii datoriei in valoare de pana la 500.000.000 de euro.

Citeste si: CORNEL PIEPTEA: RATB nu poate folosi 400 de vehicule din cauza lipsei pieselor de schimb

Astfel, pentru rambursarea euroobligatiunilor scadente la 22 iunie 2015 s-a decis emiterea de OBLIGATIUNI denominate in lei pe piata interna, care vor fi listate la BVB. Aceasta decizie a fost sustinuta de necesitatea de a reduce riscul valutar in ceea ce priveste datoria publica locala, avand in vedere ca incasarile din venituri ale Municipiului Bucuresti sunt denominate in lei, potrivit sursei citate.

Sursa foto: puterea.ro