Primaria Capitalei va plati peste 700.000 de euro pentru intretinerea scarilor rulante de la Universitate

Administratia Strazilor vrea sa plateasca 3,4 milioane lei (771.000 euro) pentru intretinerea scarilor rulante din pasajul de la Universitate. De la inaugurarea pasajului, in decembrie 2008, scarile rulante au functionat cu intrerupere. De fapt, mai mult au stat pe loc.

Administratia Strazilor, institutie subordonata Primariei Capitalei, este dispusa sa platească 771.000 euro pentru intretinerea celor opt scari rulante care asigura accesul de la metrou in Piata Universitatii. Blonda de la strazi vrea sa semneze un acord-cadru cu o firma privata pentru “servicii de intretinere si reparare” a scarilor rulante din pasaj. 

Conform caietului de sarcini, firma privata care va fi selectati in urma licitatiei, va asigura un stoc permanent de piese de schimb care sa permita remedierea defectiunilor in termen de 24 de ore de la primirea reclamatiilor. In cazul pieselor care nu se afla pe stoc, firma va sigura un termen de livrare de maxim patru saptamani. 

De asemenea, operatorul privat va trebui sa intervina in caz de oprire sau functionare necorespunzatoare a scarilor rulante in maxim doua ore de la primirea sesizarii de la Administratia Strazilor, indiferent de ora si zi. Perioada de garantie pentru piesele inlocuite va fi de 12 luni de la data inlocuirii acestora.

Sursa foto: libertatea.ro