Primaria Capitalei verifica adoptiile din Bucuresti

Adoptiile de caini din Bucuresti vor fi verificate. Masura, anuntata de Primaria Capitalei, vine dupa ce autoritatile au descoperit ca unii maidanezi adoptati au fost lasati pe strada.

Din septembrie si pana acum au fost adunati 3.000 de caini, iar 2.000 dintre ei si-au gasit un stapan. Primaria Capitalei a descoperit ca doi barbati si doua femei au luat maidanezi in adoptie, dar nu i-au dus acasa.

Hingherii au ridicat din strada patru caini abandonati. Verificand crotaliul si microcipul, medicii veterinari au observat ca animalele deja fusesera adoptate luna trecuta din adaposturile Primariei. Pentru ca s-au angajat sa ingrijeasca si nu au facut asta, lasand maidanezii din nou pe strada, cei patru bucuresteni risca acum dosare penale.

Conducerea Autoritatii pentru Protectia si Supravegherea Animalelor(ASPA) a inceput verificarea adoptiilor. A trimis o notificare fiecarui sector prin care solicita politiei locale sa controleze daca animalele adoptate sunt sau nu la domiciliu.

Reprezentantii sectorului 2, acolo unde Ionut, copilul de patru ani, a fost sfasiat de caini, au refuzat colaborarea, pe motiv ca aceasta verificare nu intra in competentele lor.

sursa foto: adoptiicaini.ro