Primaria Capitalei vrea sa cumpere patru autospeciale de interventie

Cutremurele care au miscat in ultima perioada Bucurestiul au pus autoritatile pe jar. Primaria Capitalei vrea sa cumpere patru autospeciale de interventie. Valoarea estimata a contractelor este de 3.916.263 lei (aprox. 880.000 euro).

Municipalitatea vrea sa cumpere patru autospeciale de interventie de diferite tipuri. Astfel, Primaria va cheltui 890.000 lei (200.000 euro) pentru doua autospeciale de intervente rapida si randament crescut de stingere pentru corp voluntari.

Acestea sunt destinate interventiei la stingerea incendiilor in mediu urban, cu strazi aglomerate sau inguste, ce nu permit accesul autovehiculelor cu gabarit de dimensiuni mari.

“Autospeciala poate lucra independent, folosind apa din rezervorul propriu sau din alte surse de alimentare”, se precizeaza in caietul de sarcini. De asemenea, municipalitatea vrea sa platească 640.000 euro pentru achizitia unei autospeciale de interventie si salvare de la inaltime pentru corpul de voluntari.

“Autospeciala este destinata interventiei si salvarii la inaltime pe timpul stingerii incendiilor si in cazul producerii unor accidente tehnologice, dezastre sau calamitati naturale, precum si in cazul altor operatiuni ce presupune lucrul la inaltime”, se mentioneaza in caietul de sarcini. 

Tot pentru corpul de voluntari va fi cumparata si o autospeciala de prima interventie si comanda. Pretul estimat al achizitiei este de 178.000 lei (40.000 euro). Autospeciala este destinata deplasarii rapide a grupelor operative sau a comenzilor subunitatilor la locul interventiilor, pentru asigurarea coordonarii acestora, pe timpul evenimentelor ce pot genera situatii de urgenta. 

sursa foto: oradestiri.ro