Primaria Constanta va primi mai multe ACTIUNI la Port dupa ALEGERILE PREZIDENTIALE, potrivit lui Ponta

Foto: Mondo News

Premierul VICTOR PONTA sustine ca Primaria Constanta va primi noi ACTIUNI la Port dupa ALEGERILE PREZIDENTIALE, deoarece pana atunci presedintele TRAIAN BASESCU se va opune oricarui proiect, deci si acestuia.

Intrebat, marti, la Tuzla, despre transferul de actiuni de la PORTUL CONSTANTA la municipalitate, Victor Ponta a spus ca acest proiect va fi dus la bun sfarsit.

“Raspunsul Comisiei Europene a fost ca se recomanda Romaniei, dupa alte experiente europene, ca statul roman, intr-o forma sau alta, pentru ca statul roman inseamna autoritatea publica centrala – Guvern si autoritatea publica locala, sa detina peste 50 la suta. In ceea ce eu am propus si ce se va face pana la urma, statul roman, prin autoritatea publica centrala – minister si locala – Primarie, Consililul Local, va detine chiar mai mult decat 51 la suta, va detine 65 la suta, restul trebuie intrat in procedura de listare la Bursa. Deci, inca 15 la suta din ceea ce are ministerul eu cred ca este bine sa fie scos pe Bursa pentru ca in acest fel Portul Constanta va putea sa fie o companie in primul rand transparenta, deschisa sa atraga investitii, sa se poata dezvolta”, a afirmat VICTOR PONTA, citat de Mediafax.

Citeste si: VICTOR PONTA vrea pentru PORTUL CONSTANTA o strategie de dezvoltare prin PARTENERIAT cu un mare PORT DIN CHINA

El a precizat ca acest transfer de actiuni va fi facut dupa luna noiembrie, dupa ce TRAIAN BASESCU nu va mai fi presedinte, deoarece seful statului se opune oricarei initiative guvernamentale.

“Dupa noiembrie, ca pana in noiembrie orice vrei sa faci, oricum Basescu e contra. Adica orice vrem si daca vrem sa aducem aici lapte si miere, Basescu va fi contra. Deci, ca sa faci lucruri serioase, ai nevoie sa scapi de aceasta vesnica frana care ti se pune de catre domnul Basescu si de catre sustinatorii sai din mass-media”, a mentionat VICTOR PONTA.

In prezent, Ministerul Transporturilor este actionar majoritar la Administratia Porturilor Maritime Constanta, cu 60 la suta, iar Fondul Proprietatea si Primaria Constanta detin fiecare cate 20 la suta din capital.

Citeste si: IOAN RUS: Statul ar trebui sa PASTREZE cel putin 50 la suta plus o actiune la PORTUL CONSTANTA

Guvernul si Primaria Constanta vor ca Ministerul Transporturilor sa cedeze 13 la suta din actiuni Consiliului Local si sa listeze pe bursa un pachet de 14 la suta din titluri. Posibilitatea cresterii participatiei Primariei Constanta a starnit numeroase critici din partea operatorilor portuari si a sindicatelor din port, dar si in mediul politic de la nivel central.