Primaria Sectorului 1 va reabilita termic 190 de blocuri in 2014

Primaria Sectorului 1 informeaza, intr-un comunicat de presa remis la redactie, ca va reabilita termic inca 190 de blocuri pe parcursul anului 2014, dupa ce o propunere in acest sens s-a aflat in dezbatere publica timp de o luna.

“Dupa o dezbatere publica de o luna, locuitorii Sectorului 1 au agreat propunerea conducerii Primariei Sectorului 1 de a continua investitiile in reabilitarea termica a blocurilor, de modernizare a unitatilor scolare si a spitalelor, precum si toate celelalte propuneri de investitii pentru cresterea calitatii vietii in Sectorul 1”, se arata in comunicat.

Astfel, in 2014 Primaria Sectorului 1 si-a propus sa anvelopeze inca 190 de blocuri in aceleasi conditii ca si pana acum – gratuit pentru cetateni. La 35 dintre acestea au fost demarate lucrarile de reabilitare termica inca din ultimul trimestru al anului 2013.

Citeste si: Calea Mosilor, primul bulevard reabilitat termic complet

“Proiectul de reabilitare termica este o investitie economica pe timp de criza. Aplicarea proiectului inseamna cresterea valorii de piata a locuintelor, cresterea economiilor cetatenilor prin scaderea costurilor de intretinere a locuintei, reducerea risipei de resursa energetica, precum si imobile cu un aspect urbanistic placut care schimba radical aspectul cartierelor Sectorului 1. Pana in acest moment am reusit sa reabilitam termic 628 de blocuri, ceea ce inseamna un procent de 65% din blocurile din Sectorul 1 eligibile de a intra in acest program”, se mai precizeaza in documentul citat.

Proiectul de buget al Sectorului 1 a fost supus luni, 3 februarie 2014, votului Consiliului Local Sector 1 si a fost aprobat cu majoritate de voturi.

Astfel, in anul 2014 bugetul local al Sectorului 1 este de 1.297.896,57 mii lei din care 480.137,35 mii lei au fost alocati pentru investitii.