Primaria Sectorului 2 incepe distribuirea AJUTOARELOR ALIMENTARE de la UE

Primaria Sectorului 2 va distribui incapand de marti produsele alimentare din fondurile Uniunii Europene persoanelor defavorizate cu domiciliul in Sectorul 2, au anuntat luni reprezentantii institutiei.

Potrivit sursei citate, Primaria Sectorului 2 a primit luni o prima transa de 150 de tone de alimente pentru mai mult de 5.500 de persoane, urmand ca restul sa fie distribuite, esalonat, in perioada urmatoare.

Categoriile de persoane care vor primi aceste AJUTOARE ALIMENTARE sunt: familiile si persoanele singure care beneficiaza de ajutor social, familiile beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei, persoanele cu handicap grav si accentuat, neinstitutionalizate, adulti si copii, pensionarii beneficiari de indemnizatie sociala si pensionarii cu venituri din pensii sau din pensii cumulate sub 400 lei/luna, somerii neindemnizati, inregistrati la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca si somerii cu indemnizatie de somaj in cuantum lunar de pana la 400 lei si persoanele beneficiare de drepturi speciale, daca nu realizeaza alte venituri si al caror cuantum cumulat se afla sub 400 lei/luna.

Fiecare persoana va primi 27 kilograme de produse alimentare, ambalate in doua cutii de carton identice care contin urmatoarele: 4 litri de ulei, 4 kilograme de zahar, 6 kilograme de faina, 6 kilograme de malai, 0,8 kilograme de paste fainoase (doua pungi), 2,4 kilograme de conserve din carne de porc (opt cutii), 1,8 kilograme de conserve din carne de vita in suc propriu (sase cutii) si 2 kilograme de conserve cu pateu de ficat (zece cutii).

Distribuirea AJUTOARELOR ALIMENTARE din Sectorul 2 se va face la mai multe centre ale Primariei Sectorului 2 pentru prevenirea formarii cozilor. Acestea sunt situate in bulevardul Basarabia nr. 151 (in incinta Pietei Morarilor), bulevardul Garii Obor nr. 12, soseaua Pantelimon nr. 255 si strada M. I. Glinka nr. 7.

Citeste si: Primaria Sectorului 4 incepe distribuirea AJUTOARELOR ALIMENTARE de la UE

In toate centrele, programul cu publicul se va desfasura, de luni pana duminica, inclusiv, in intervalul orar 07.00–18.00.

AJUTOARELE ALIMENTARE se pot ridica de catre beneficiari pe baza cuponului non-valoric primit din partea Ministerului Fondurilor Europene, numai dupa prezentarea actului de identitate, in original.

Produsele pot fi ridicate de orice reprezentant al persoanei beneficiare, numai dupa prezentarea ambelor acte de identitate (beneficiar si reprezentant), in original si predarea cuponului non-valoric.

Persoanele care, din diverse motive, nu (mai) detin cupoanele non-valorice, vor fi verificate pe lista cu persoanele indreptatite sa primeasca aceste cupoane si vor ridica produsele dupa prezentarea actului de identitate, in original, pe baza semnaturii pe lista nominala tiparita.

Persoanele care nu se regasesc pe lista nominala tiparita, dar care se incadreaza in categoriile beneficiare de ajutoare alimentare, conform legii, vor fi trecute pe liste suplimentare.

Includerea pe listele suplimentare se face pe baza actului de identitate, prezentat in original, si depunerii, in copie, a documentului prevazut de lege, care atesta incadrarea in grupul-tinta si a actului de identitate.

Citeste si: PRECIZARI in legatura cu distribuirea AJUTOARELOR ALIMENTARE de la UE in Sectorul 6

Pentru persoanele singure, nedeplasabile, Primaria Sectorului 2 le asigura transportul la domiciliu a produselor alimentare, pe baza programarii telefonice prealabile, la numarul 031.405.89.70.

Programarile telefonice se vor inregistra de luni pana joi, in intervalul orar 9.00-16.00, iar vineri intre orele 9.00 si 14.00.

Transportul la domiciliu va fi anuntat telefonic cu cel putin 24 ore inainte de livrarea produselor.

Sursa foto: ziuadebuzau.ro