Primaria Sectorului 3, OBIGATA sa DEMOLEZE un bloc de ZECE ETAJE

Judecatoria Sectorului 3 a dispus, printr-o hotarare pronuntata luni, obligarea Primarului Sectorului 3, a constructorului Ion Chirita si a proprietarilor terenului la demolarea unui bloc de ZECE ETAJE care a fost construit ilegal in Calea Dudesti nr. 94, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Salvati Bucurestiul.

Potrivit sursei citate, hotararea nu este irevocabila si poate fi atacata cu apel. “Este a treia hotarare de demolare a unei constructii ilegale pronuntata in Bucuresti, dupa deciziile de demolarea a constructiilor din str. Aurel Vlaicu 120-122 si Cathedral Plaza. Diferenta este ca in primele doua hotarari persoana imputernicita sa demoleze este primarul Sectorului 2, respectiv primarul general. In hotararea pronuntata luni, daca Primarul Sectorului 3 impreuna cu constructorul si proprietarul nu demoleaza in termen de 30 de zile, vecinii care au initiat procesul pot sa demoleze ei insisi cladirea pe cheltuiala primilor”, se spune in comunicat.
Citeste si: ADIO “ION OBLEMENCO”: Celebrul stadion din Craiova va fi DEMOLAT

Asociatia Salvati Bucurestiul mai arata ca Ion Chirita este constructorul si investitorul imobilului din Calea Dudesti nr. 94, dar si al constructiei din str. Aurel Vlaicu nr. 120-122, precum si al constructiilor ilegale in desfasurare din Parcul Tineretului.

Citeste si: Primaria Capitalei va sesiza PARCHETUL pentru o casa DEMOLATA FARA AUTORIZATIE din zona Armeneasca

Conform sursei citate, primarul Sectorului 3 a emis in 12 mai 2008 pentru terenul din Calea Dudesti nr. 94 o autorizatie de construire pentru o cladire cu parter si cinci etaje. Peste cateva zile, in 23 mai 2008, primarul Sectorului 3 a emis o noua autorizatie de construire pentru un imobil cu parter si sapte etaje. In noiembrie 2008, vecinii din Calea Dudesti nr. 96 au solicitat Tribunalului Bucuresti anularea celor doua autorizatii, insa in mai 2009 primarul Sectorului 3 a emis o noua autorizatie de construire pentru u bloc cu parter si opt etaje. In 3 noiembrie 2009, Tribunalul Bucuresti a anulat primele doua autorizatii de construire, retinand ca inaltimea de parter plus cinci etaje depaseste inaltimea maxima admisa. “Intr-un total dispret al hotararii Tribunalului, in 5 noiembrie 2009, primarul Sectorului 3 a emis o noua autorizatie de construire pentru parter + 9 etaje. Constructorul a construit de fapt un imobil parter + 10 etaje”, se mai spune in comunicat.

Sursa foto: dynaset.com