Primaria Sectorului 3 pune tunurile pe masinile expuse la vanzare pe domeniul public

Te-ai gandit sa-ti vinzi masina si ai pus anunt in geamul atutoturismului parcat undeva pe trotuar? Risti sa-ti iei amenda! Decizia a fost luata, joi, de Consiliul Local Sector 3 ca masura de fluidizare a traficului rutier si pietonal.

Proprietarii care vor sa isi vanda masinile si isi scot autovehiculele cu tot cu anuntul de vanzare pe strada vor fi amendati de politisti. Decizia a fost luata, joi, de Consiliul Local Sector 3 ca masura de fluidizare a traficului rutier si pietonal, dar si pentru cresterea numarului de locuri de parcare, ocupate de diverse masini de o perioada lunga de timp. 

“Pentru asigurarea fluentei si sigurantei traficului rutier si pietonal, dar si in scopul cresterii numarului de locuri de parcare pentru autoturisme, se interzice expunerea spre vanzare a vehiculelor (inclusiv cele neinmatriculate) de catre persoanele fizice si juridice, precum si parcarea sau stationarea vehiculelor utilizate in scopul desfasurarii unor activitati comerciale pe domeniul public al municipiului Bucuresti, aflat in administrarea Sectorului 3”, se mentioneaza in Hotararea de Consiliu Local Sector 3, aprobata joi.

Conform sursei citate, exceptie de la aceasta regula fac doar masinile expuse spre vanzare in spatiile special amenajate (parcuri auto, targuri auto, showroom-uri), dar si parcarile de resedinta, detinute de catre proprietarii de masini pe baza contractelor de inchiriere incheiate cu Directia de Utilitati Publice Sector 3. 

Ceilalţi soferi care isi scot la vanzare masinile pe strada risca amenda contraventionala cuprinsa intre 500-1.000 lei. De asemenea, proprietarii masinilor care parcheaza sau stationeaza pe domeniul public pentru a vinde diverse lucruri direct din autoturism vor fi amendati cu sume cuprinse intre 1.000-2.000 lei. Constatarea contraventiilor si aplicarea noilor sanctiuni aprobate de Consiliul Local Sector 3 se vor face de catre lucratori desemnati din cadrul Directiei Generale de Politie Locală Sector 3. 

“Contravenientul poate achita in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute”, se specifica in documentatie. Hotararea Consiliului Local privind sanctionarea celor care isi scot masinile la vanzare pe spatiul public intra in vigoare in termen de 15 zile de la data afisarii la sediul Primariei Sectorului 3. 

Sursa foto: stradadebuzau.ro