Primaria Sectorului 3 va distribui AJUTOARELE ALIMENTARE de la UE pe baza de PROGRAMARE

Primaria Sectorului 3, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), a anuntat ca acordarea alimentelor de la Uniunea Europeana (UE), care sunt prevazute in cadrul Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (PEAD) 2014, se va face pe baza de PROGRAMARE.

Persoanele interesate pot face PROGRAMARE pana la data de 31 ianuarie, la sediul DGASPC Sector 3 din bd. 1 Decembrie 1918 nr. 12-14, cladirea noua, parter, camera 2, de luni pana vineri, cu exceptia zilelor libere legale.

Beneficiarii alimentelor de la Uniunea Europeana trebuie sa prezinte actul de identitate, in original, si cuponul individual pentru programarea datei de ridicare a pachetelor. Persoanele care au pierdut cuponul sau care nu l-au ridicat de la Posta se vor prezenta la sediul DGASPC Sector 3 cu actul de identitate pentru verificare si programare.

Citeste si: Primaria Sectorului 6 a anuntat UNDE vor fi distribuite AJUTOARELE ALIMENTARE de la UE

Beneficiarii PEAD 2014, cu domiciliul sau resedinta in Sectorul 3, sunt familiile si persoanele singure care beneficiaza de venit minim garantat, famliile care beneficiaza de alocatie pentru sustinerea familiei, somerii care beneficiaza de indemnizatie de somaj in cuantum lunar stabilit conform prevederilor legale pana la 400 de lei, inclusiv, precum si somerii inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene sau a municipiului Bucuresti care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj.

De asemenea, beneficiaza de PEAD 2014 pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi, obtinute din pensie sau, dupa caz, din pensii cumulate, se afla sub 400 de lei pe luna, persoanele cu handicap grav si accentuat, neinstitutionalizate, adulti si copii si persoanele beneficiare de indemnizatii si sporuri pentru invalizi, veterani si vaduve de razboi, persoanele persecutate din motive politice sau etnice, deportate, prizonieri, eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, precum  si persoanele care au efectuat stagiul militar in perioada 1950-1961, daca nu realizeaza alte venituri in afara de cele provenite din drepturile banesti acordate al caror cuantum cumulat se afla sub 400 de lei pe luna.

Citeste si: Romania va putea utiliza peste 441 milioane de euro din FEAD

Alimentele vor fi ridicate din Calea Vitan nr. 242 (fosta fabrica de paine), pe baza bonului de programare, a actului de identitate in original si a cuponului individual.

Persoanele eligibile pentru care nu au fost emise cupoane individuale vor fi incluse pe lista suplimentara. Inscrierea pe lista suplimentara se efectueaza pe baza unui document care sa ateste incadrarea in grupul-tinta si a actului de identitate, in conformitate cu H.G. nr.799/ 2014 privind implementarea Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014, la sediul DGASPC Sector 3, din bd.1 Decembrie 1918, nr. 12-14, cladirea noua, camera 2, parter.

Distribuirea alimentelor pentru persoanele inscrise pe lista suplimentara se va efectua dupa ce se va incheia distribuirea alimentelor pe baza de cupon individual, in functie de cantitatile disponibile. Data programata pentru distribuire va fi anuntata prin SMS sau telefonic, in ordinea inscrierii pe lista suplimentara.

Persoanele care fac parte din mai multe categorii de beneficiari vor primi ajutoare alimentare o singura data in cadrul programului anual.

Sursa foto: gherleanul.ro