PRIMARIA SECTORULUI 4 va demola CHIOSCURILE din imediata apropiere a PIETEI SUDULUI

PRIMARIA SECTORULUI 4 va incepe marti, 12 ianuarie, demolarea unor constructii provizorii tip chiosc din imediata apropiere a PIETEI SUDULUI, informeaza un comunicat de presa al autoritatii locale.

Potrivit administratiei, acestea nu au autorizatie de construire si ocupa ilegal domeniul public si caile de acces necesare pentru eventuale situatii de urgenta, sunt inestetice si induc un aspect insalubru intregii zone.

Cei care isi desfasoara activitatea in incinta respectivelor chioscuri au fost somati sa le dezafecteze, termenele fiind prelungite pentru ca acestia sa-si poata ridica toata marfa depozitata.

Primaria sectorului 4 a somat la inceputul lunii decembrie detinatorii chioscurilor sa le inchida si sa isi ridice marfa depozitata. Tuturor celor vizati le-a fost oferita posibilitatea relocarii in incinta Pietei Sudului, pentru a nu fi nevoiti sa-si intrerupa activitatea.

La sfarsitul lunii decembrie, consilierii locali ai sectorului 4 au aprobat un proiect de hotarare care prevede prelungirea cu un an a contractelor de functionare pentru cele 32 de chioscuri amplasate in zona periferica a Pietei Sudului.

CITESTE SI: SECTOR 4: PESTE 50 DE CHIOSCURI FARA AUTORIZATIE VOR FI DEMOLATE IN ZONA PIATA SUDULUI

Decizia a fost luata dupa ce mai multe zile comerciantii care detin aceste constructii au protestat in fata Primariei sectorului 4 si in piata, acuzandu-l pe actualul edil interimar, Daniel Baluta, ca are propriile interese si de aceea doreste sa le demoleze spatiile.

“Protestam pentru ca actualul primar vrea sa ne desfiinteze, sa ramanem fara locuri de munca. Ne spune ca toate contractele noastre sunt ilegale, dar sursele noastre de la Administratia Pietelor ne-au spus ca sunt legale. Cu totii suntem in legalitate, vor sa faca un abuz. Nu vrem sa facem scandal, suntem pasnici. Daca sunt ilegale, cum traim de 20 de ani la Piata Sudului?!”, afirma una dintre protestatare.

“Vrem sa ne faca contracte, avem valabilitatea contractelor pana pe 31 decembrie si refuza sa ni le prelungeasca”, spunea atunci o alta protestatara.
In replica, primarul Daniel Baluta a declarat ca in toata zona comerciala de la Piata Sudului sunt multi vanzatori ambulanti care nu au autorizatii si acorduri de functionare si detin constructii ilegale.

Sursa foto: bucurestifm