PRIMARIA SECTORULUI 4 va incepe din luna martie REABILITAREA a 30 de blocuri

PRIMARIA SECTORULUI 4 va incepe din luna martie a anului viitor REABILITAREA A 30 DE BLOCURI de locuinte, dupa ce a extins linia de creditare primita de la BANCA EUROPEANA DE INVESTITII, a anuntat joi primarul interimar DANIEL BALUTA, citat de Agerpres.

Creditul de 17 milioane de euro se va derula pe o perioada de patru ani si va acoperi costurile de reabilitare termica pentru aproape 100 de imobile de locuinte. Asociatiile de proprietari si-au dat deja acordul sa contribuie cu 20% din costul lucrarilor ce vor fi finalizate in termen de trei luni.

Primarul sectorului 4 a precizat ca reabilitarea termica va fi platita initial de administratia locala, banii urmand sa fie recuperati de la locatari in termen de zece ani.

CITESTE SI: PRIMARIA SECTORULUI 2: ALT LOT DE 18 BLOCURI INTRA IN REABILITARE TERMICA

In cazul familiilor care nu au venituri pentru a suporta costurile de reabilitare termica, lucrarile vor fi platite de administratia locala, sub forma de ajutor social, in urma unei anchete sociale.

Pana in prezent, in sectorul 4 al Capitalei au fost reabilitate circa 150 de blocuri din totalul de 1.600. Potrivit primarului, se va analiza din nou tehnologia de reabilitare termica a blocurilor pentru a fi folosite materiale rezistente la incendii. Autoritatea locala a semnat un parteneriat cu Ordinul Arhitectilor pentru a se stabili designul blocurilor.

Sursa foto: glasul