Primaria Sectorului 6 a anuntat UNDE vor fi distribuite AJUTOARELE ALIMENTARE de la UE

Primaria Sectorului 6, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, a anuntat marti UNDE vor fi distribuite ajutoarele alimentare acordate prin Programului Operational Ajutorarea persoanelor Defavorizate (POAD) 2014.

Astfel, programul se va desfasura in Sectorul 6 in urmatoarele centre de distribuire, iar acordarea ajutoarelor alimentare se va efectua dupa cum urmeaza:

– punct de lucru bd. Iuliu Maniu nr. 101, pentru beneficiarii din grupul tinta ale caror nume de familie incep cu literele A, B, C inclusiv.

– punct de lucru str. Bascov nr. 14-18, in cadrul Complexului de Servicii de Recuperare, pentru beneficiarii din grupul tinta ale caror nume de familie incep cu literele D, E, F, G, H, I, J, K, L inclusiv.

– punct de lucru Drumul Sarii nr. 2, Sector 6, pentru beneficiarii din grupul tinta ale caror nume de familie incep cu literele M, N, O, P, Q inclusiv.

– punct de lucru Str. Murguta, nr. 2 Sector 6, pentru din grupul tinta ale caror nume de familie incep cu literele R, S, S,T, T, U, V,X, Y, Z inclusiv.

Potrivit sursei citate, fiecare dintre persoanele beneficiare ale POAD 2014 trebuie sa se prezinte la centrul de distribuire aferent literei cu care incepe numele de familie, in niciun caz la altul decat cel mentionat mai sus, pentru a putea ridica ajutoarele care le revin de drept.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protecsia Copilului Sector 6 pune la dispozitia cetatenilor numarul de telefon 0720.48.16.09 pentru ca persoanele indreptatite sa sune si sa verifice, inainte de a se deplasa la sediu, daca se afla pe listele beneficiarilor de ajutoare alimentare.

Citeste si: Primaria Sectorului 6 organizeaza un punct pentru distribuirea AJUTOARELOR ALIMENTARE de la UE

Beneficiarii Programului Operational ajutorarea persoanelor Defavorizate 2014, cu domiciliul sau resedinta in Sectorul 6, sunt urmatorii:

a) familiile si persoanele singure carora le este stabilit, prin dispozitie scrisa a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat in baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare;

b) familiile beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei acordata in baza Legii nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, republicata, cu modificarile ulterioare;

c) somerii care beneficiaza in conditiile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, de indemnizatie de somaj in cuantum lunar stabilit conform prevederilor legale pana la 400 lei, inclusiv, si somerii inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene sau a municipiului Bucuresti care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj in conditiile Legii nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare;

d) pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi, obtinute din pensie sau, dupa caz, din pensii cumulate, se afla sub 400 lei/luna;

e) pensionarii sistemului public de pensii beneficiari de indemnizatia sociala pentru pensionari, acordata potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobata prin Legea nr. 196/2009, al caror venit se afla sub 400 lei/luna;

f) persoanele cu handicap grav si accentuat, neinstitutionalizate, adulti si copii, potrivit Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile ulterioare.

g) persoanele beneficiare ale prevederilor Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizatii si sporuri invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi, cu modificarile si completarile ulterioare, Legiinr.44/1994 privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Legii nr. 49/1999 privind pensiile I.O.V.R., cu modificarile si completarile ulterioare, Legii nr. 309/2002 privind recunoasterea si acordarea unor drepturi persoanelor care au efectuat stagiul militar in cadrul Directiei Generale a Serviciului Muncii in perioada 1950-1961, cu modificarile si completarile ulterioare, Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, republicat, cu completarile ulterioare, Ordonantei Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de catre regimurile instaurate in Romania cu incepere de la 6 septembrie 1940 pana la 6 martie 1945 din motive etnice, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 189/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, Legii recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, precum si fata de persoanele care si-au jertfit viata sau au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, Legii nr. 109/2005 privind instituirea indemnizatiei pentru activitatea de liber-profesionist a artistilor interpreti sau executanti din Romania, republicata, Legii nr. 8/2006 privind instituirea indemnizatiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite si recunoscute ca persoane juridice de utilitate publica, cu modificarile si completarile ulterioare, Legii nr.578/2004 privind acordarea unui ajutor lunar pentru sotul supravietuitor, cu modificarile ulterioare, daca nu realizeaza alte venituri in afara de cele provenite din drepturile banesti acordate de aceste legi ale caror cuantum cumulat se afla sub 400 lei/luna.

Citeste si: PRECIZARI de la Primaria Sectorului 6 in legatura cu DISTRIBUIREA AJUTOARELOR alimentare de la UE

Livrarea ajutoarelor alimentare se face in doua cutii de carton, cu continut identic, fiecare persoana primind doua cutii sigilate. O cutie cuprinde jumatate din cantitatea alocata pentru o persoana. Fiecare beneficiar are dreptul la urmatoarele cantitati:

– faina alba de grau – sase kilograme

– malai – sase kilograme

– paste fainoase – doua pungi de 400 de grame

– ulei – doi litri

– zahar – patru kilograme

– conserva din carne de porc – opt cutii metalice de 300 de grame

– conserva din carne de vita in suc propriu – sase cutii metalice de 300 de grame

– conserva din pate de ficat – zece cutii metalice de 200 de grame.

AJUTOARELE ALIMENTARE se ridica doar de catre titularul cuponului individual care se va prezenta cu actul de identitate si cuponul in original. Cuponul se retine de catre coordonatorul fiecarui punct de lucru. Cuponul este valabil pentru primirea alimentelor aferente anului 2014.

Persoanele care nu se regasesc pe listele nominale transmise de catre Ministerul Muncii, Familiei sau au fost omise din eroare, vor fi incluse pe liste suplimentare, pe fiecare categorie de beneficiari, iar distribuirea ajutoarelor se va efectua in urmatoarele conditii:

– dupa acoperirea cererilor beneficiarilor de cupoane individuale

– dupa acoperirea cererilor celor indreptatiti sa primeasca astfel de cupoane, dar nu le-au ridicat,

– precum si tinand seama de limita cantitatilor ramase disponibile.

Inscrierea pe liste suplimentare se efectueaza pe baza unui document care sa ateste incadrarea in grupul-tinta precizat la art. 3 al HG nr. 799/2014 si a documentului de identitate, care se verifica. Se inscriu, obligatoriu, datele privind nr. documentului care atesta incadrarea in grupul-tinta.

Beneficiarilor detinatori de cupoane individuale sau aflati pe listele suplimentare care nu mai domiciliaza in Sectorul 6 la data distribuirii, vor primi ajutoarele alimentare cu conditia prezentarii unei negatii de la noul domiciliu.

Pentru persoanele beneficiare, copii sau adulti pusi sub sub interdictie, se elibereaza ajutoarele alimentare reprezentantilor legali ai acestora, verificand actele de identitate a acestora.

Persoanele indreptatite care nu au cuponul (pierdut sau neridicat) este necesar sa sune la numarul de telefon 0720.48.16.09 pentru a verifica daca se afla pe listele beneficiarilor. In situatia in care se regasesc pe lista cu persoanele indreptatite sa ridice ajutoarele, se vor prezenta, dupa ineceprea programului de distribuire,  la sediul la care sunt arondati unde li se vor verifica datele de identitate inscrise in C.I.

Persoanele care fac parte din mai multe dintre categoriile prevazute la art. 3 al HG. nr. 799/2014 beneficiaza de ajutoare alimentare o singura data in cadrul programului anual si pentru o singura categorie de persoane defavorizate careia ii apartin la data distribuirii ajutoarelor.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 va informa cetatenii cu privire la data la care se va incepe distribuirea ajutoarelor alimentare.