PRIMARIA SECTORULUI 6 a aplicat sanctiuni de peste 29.000 lei pentru nerespectarea normelor de salubrizare

In luna martie a.c., agentii din cadrul Directiei Generale de Politie Locala Sector 6 au aplicat 137 sanctiuni contraventionale persoanelor care nu au intretinut curatenia si igiena in spatiile de locuit, spatiile de desfasurare a activitatii, curti si spatii verzi din jurul blocurilor.

Totodata, au fost aplicate 21 de sanctiuni contraventionale si posesorilor animalelor de companie care, in timpul plimbarilor pe domeniul public,  n-au detinut asupra lor materialele necesare (faras, matura, punga) pentru curatarea dejectiilor provenite de la acestea. Cei care nu se conformeaza risca sa fie sanctionati contraventional cu amenzi cuprinse intre 200 lei si 500 lei.

Valoarea totala a sanctiunilor aplicate de catre politistii locali pentru nerespectarea prevederilor HCGMB nr. 120/2010 a fost, in luna martie a.c., de 29.400 lei.

„Odata cu venirea primaverii, membrii comunitatii ies mai mult la plimbare in parcuri. Ne vom asigura ca spatiile de odihna si promenada sunt curate, iar pe cei care incalca prevederile legale ii vom sanctiona de câte ori va fi cazul”, a declarat primarul RARES MANESCU.

Conform prevederilor Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 120/2010 privind Normele de salubrizare si igienizare ale Municipiului Bucuresti, nerespectarea conditiilor mentionate constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 3.000 lei pentru persoane juridice si de la 200 lei la 1.000 lei pentru persoane fizice.

Sursa foto: primarie6