Primaria Sectorului 6: Aproape 300 de copii si 6.000 de adulti, beneficiarii unui centru social modernizat

Aproape 300 de COPII si 6.000 de ADULTI vor beneficia de serviciile CENTRULUI SOCIAL MULTIFUNCTIONAL “Harap-Alb”, modernizat printr-un proiect finantat din FONDURI EUROPENE, estimeaza Primaria sectorului 6.

Potrivit unui comunicat al acestei institutii, in urma implementarii proiectului 290 COPII cu varste intre 3 luni si 4 ani din sectorul 6 au sansa la educatie si beneficiaza de un loc in CENTRUL SOCIAL. De asemenea, se estimeaza ca 6.000 de PERSOANE adulte vor primi servicii de consiliere si reintegrare sociala.

Citeste si: PRIMARIA SECTORULUI 6 SI UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCURESTI, PARTENERI PENTRU EDUCATIE

Totodata, 1.920 de parinti vor beneficia de terapie de grup si cursuri gratuite. Printre rezultate se mai numara: cresterea spatiilor destinate SERVICIILOR SOCIALE de consiliere si integrare sociala si a numarului de specialisti care se ocupa de cazurile SOCIALE din comunitate, reducerea solicitarilor de SERVICII SOCIALE nesolutionate, accesibilizarea mediului fizic pentru persoanele cu dizabilitati si scaderea CHELTUIELILOR la factura energetica prin amplasarea unor celule fotovoltaice.

PRIMARUL SECTORULUI 6, Rares Manescu, a subliniat importanta accesarii FONDURILOR EUROPENE pentru implementarea unor astfel de PROIECTE de anvergura, dar si necesitatea responsabilizarii tuturor membrilor comunitatii in ceea ce priveste ingrijirea si educatia COPIILOR de varsta prescolara.

Citeste si: CONCERT SIMFONIC SI FOC DE ARTIFICII DE ZIUA EUROPEI, IN SECTORUL 6

PROIECTUL a fost implementat prin intermediul unei FINANTARI NERAMBURSABILE acordate prin Regio-Programul Operational Regional 2007 — 2013, axa prioritara 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”. Valoarea totala a PROIECTULUI a fost de 3.997.361,96 de lei.

Sursa foto: agerpres.ro