PRIMARIA SECTORULUI 6 continua colaborarea cu fortele de ordine din Ministerul Afacerilor Interne

PRIMARIA SECTORULUI 6 continua colaborarea cu fortele de ordine din Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Deoarece perioada sarbatorilor constituie un varf al infractionalitatii, agentii Politiei Locale, din dispozitia primarului RARES MANESCU isi vor intensifica activitatea. Nu este singurul program pe care administratia locala il desfasoara alaturi de Politia Romana.

Institutia a fost distinsa de catre Politia Romana, pentru sprijinul acordat fortelor de ordine in realizarea misiunilor din teren. POLITIA LOCALA SECTOR 6 si Politia nationala colaboreaza in programul  “Zona speciala de siguranta publica”,  in vederea prevenirii si combaterii fenomenelor infractionale, in special a infractiunilor cu violenta, furturi din locuinte si societati comerciale, a  furturilor din autoturisme si a talhariilor.

CITESTE SI: UNDE-I LEGE NU-I TOCMEALA – UN PROGRAM DE EDUCATIE RUTIERA INITIAT IN SECTORUL 6

“Prin acest program, timpul de interventie al echipajelor politiei locale a fost redus, iar agentii nostri si cei ai Politiei nationale si-au intarit cooperarea, prin schimburi de bune practici”, spune primarul RARES MANESCU. De altfel, in ultimele luni colaborarea dintre Politia Nationala si cea Locala si-a aratat roadele. In luna noiembrie 2015, mai multe situatii-limita au fost gestionate de politisti in cadrul acestui program.

La mijlocul lunii noiembri, politistii locali aflati in patrulare in zona statiei de Metrou “Constructorilor”, au observat o fata care se comporta ciudat. Alaturi de agentii Sectiei 20 Politie si un reprezentant al D.G.A.S.P.C.SECTOR 6, cei doi politisti au efectuat verificari privind identitatea minorei, stabilind numele si localitatea de rezidenta. Fata avea doar 12 ani.

Astfel, reprezentantul D.G.A.S.P.C. SECTOR 6 si agentii de politie locala s-au deplasat la Centrul Primire si Evaluare in regim de urgenta “Arlechino”, unde minora a fost institutionalizata. La momentul predarii, s-a constatat ca minora nu fusese victima unor agresiuni in urma carora aceasta sa fi suferit traume psihice sau vatamari prin care sa ii se puna viata ori integritatea corporala in pericol.

Tot in ultima luna, politistii locali aflati in patrulare in zona Pietei Drumul Taberei au  fost sesizati de mai multi cetateni vigilenti cu privire la faptul ca o persoana de sex masculin ameninta o tanara. cu un cutit. Patrula s-a deplasat la locul incidentului, unde a acordat sprijin agentului de politie din cadrul Sectiei 22 pentru incatusarea persoanei respective. Politistii au imobilizat persoana si au stabilit identitatea acesteia. Barbatul se numeste C.G.A. si are 38 ani. El a fost condus la Sectia 22 Politie in vederea continuarii cercetarilor.

Sursa foto: primarie6