Primaria Sectorului 6, gazda pentru o delegatie franceza formata din reprezentanti ai Primariei orasului Draveil

O delegatie franceza formata din sase reprezentanti ai Primariei din Draveil, un oras din Franta aflat in departamentul Essonne, in regiunea ile-de-France (la sud de Paris), a vizitat, luni, sediul Primariei Sectorului 6 din Calea Plevnei. 

Delegatia a fost condusa de viceprimarul orasului Draveil, domnul Barranco Patrick,”vizita fiind prilejuita de schimbul de activitati educative, sportive si culturale dintre Liceul Teoretic „Marin Preda” din Sectorul 6 si o institutie de invatamant similara din orasul francez.

Primarul Sectorului 6, Rares Manescu, a tinut sa sublinieze ca interactiunile istorice cu Franta au produs de fiecare data beneficii importante de ambele parti, iar schimburile de experienta ale elevilor s-au dovedit foarte folositoare.

„Sustin colaborarea dintre cele doua licee pentru ca schimbul de activitati menite sa dezvolte cunostintele si abilitatile elevilor este esential in formarea lor. Romania este o tara francofona, iar interactiunile noastre istorice cu Franta au produs mereu beneficii importante, pentru ambii parteneri.  La nivel educational, schimburile de experienta ale elevilor s-au dovedit foarte folositoare, vasta cultura franceza producand asupra lor o impresie puternica.  Ii asigur pe elevii Liceului Teoretic Marin Preda de sprijinul meu pentru ca proiectul sa se desfasoare in conditii optime si sunt sigur ca rezultatele influentei franceze asupra educatiei lor se vor sedimenta in timp”, a declarat Primarul Sectorului 6, Rares Manescu.