PRIMARIA SECTORULUI 6: Peste 1.000 de familii in dificultate au beneficiat de ajutorul pentru incalzirea locuintei

Pentru sezonul rece 2015 – 2016, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 a instrumentat dosarele si a facilitat acordarea ajutorului de incalzire a locuintei pentru 1.099 de familii cu venituri modeste, informeaza un comunicat al Primariei Sectorului 6.

Sumele acordate se calculeaza pe baza venitului pe membru de familie si au ca scop sustinerea persoanelor si familiilor aflate in pericol de marginalizare sociala.

“Sprijinim familiile aflate in dificultate prin acordarea de suport financiar si material. In domeniul prevenirii si marginalizarii sociale, acordam asistenta sociala si consiliere pentru depasirea situatiilor de criza pe care le traverseaza unii dintre membrii comunitatii”, a precizat primarul RARES MANESCU.

In urma verificarii dosarelor depuse, au fost acordate 975 de ajutoare de incalzire a locuintei cu energie termica, 106 ajutoare pentru incalzirea cu gaze naturale, 10 ajutoare de incalzire cu energie electrica si 8 ajutoare de incalzire a locuintei cu lemne sau alti combustibili solizi sau lichizi.

Ajutorul se acorda pentru perioada sezonului rece, pe baza de cerere si declaratie pe propria raspundere privind componenta familiei si veniturile realizate, urmand ca, ulterior, datele declarate sa fie verificate, iar eventualele sume obtinute ilicit sa fie recuperate.

Stabilirea dreptului la ajutorul pentru incalzirea locuintei se face prin dispozitie a primarului Sectorului 6.

Sursa foto: ziare