PRIMARIA SECTORULUI 6 se implica in COMBATEREA VIOLENTEI in SCOLI

In calitate de sustinator al campaniei ”VIATA FARA VIOLENTA”, initiata de asociatia cu acelasi nume, PRIMARIA SECTORULUI 6 s-a implicat in activitati concrete de promovare a principiilor de toleranta si buna intelegere in unitatile de invatamant din comunitate.

Cea de-a treia editie a campaniei, axata pe actiuni concrete de prevenire si COMBATERE a VIOLENTEI in scoli, a fost lansata ieri, 18 februarie 2016.

 „Prin acest proiect, am facilitat implicarea directa a tinerilor in gasirea unor solutii care sa-i reprezinte si care sa exprime atitudinea lor fata de fenomenul violentei in scoli. Avem datoria sa asiguram un climat de liniste si siguranta in toate unitatile de invatamant din comunitate. Pentru noi toti, siguranta copiilor este esentiala. De aceea, cresterea sigurantei in scoli ramane o prioritate importanta a mandatului meu. Abordarea problematicii violentei in scoli si licee nu este o noutate pentru administratia publica a SECTORULUI 6. In ultimii ani, in pararel cu activitatile proiectului „Viata fara violenta”, am implementat programul „Tu alegi!”, in cadrul caruia peste 300 de copii si adolescenti din comunitate sunt implicati in activitati cu rol socio-educativ, coordonate de reprezentanti ai Politiei Locale”, a precizat primarul RARES MANESCU.

O serie de parteneri de marca, precum Administratia Prezidentiala, Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Tineretului si Sportului, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti au sustinut de la inceput acest program necesar unei societati in tranzitie.

Proiectul vizeaza intalniri periodice intre elevi, profesori, parinti si reprezentanti ai sistemului juridic, organizarea de workshop-uri, campanii de presa si seminarii la care sunt invitati profesionisti din domeniu. Obiectivul principal al programului il constituie implementarea la nivel national, ca materie obligatorie, a disciplinei „Educatie juridica”, sub forma unui manual de curs care sa fie predata elevilor in scoli.

Sustinute de profesionisti ai DGASPC SECTOR 6, cursurile de combatere a violentei in scoli sunt urmate de un festival care ofera tinerilor sansa de a se exprima si de a propune solutii originale de stopare a acestui fenomen.

Sursa foto: primarie6