Primaria Sectorului 6 si Universitatea Politehnica din Bucuresti, PARTENERI PENTRU EDUCATIE

Primarul Sectorului 6, RARES MANESCU, si reprezentantii Universitatii Politehnica din Bucuresti (UPB) au semnat un acord de parteneriat, a anuntat miercuri Primaria Sectorului 6.

Documentul are ca obiect stabilirea un cadru general de colaborare intre cele doua institutii, in vederea sprijinirii reciproce in proiecte educationale si cultural-stiintifice.

Astfel, Univeristatea Politehnica din Bucuresti se obliga sa acorde asistenta didactica pentru proiectul Scoala Vocationala, prin identificarea de aptitudini sau talente pentru elevii din invatamantul secundar din Sectorul 6 si prin indrumarea acestora catre facultatile care permit dezvoltarea acestor aptitudini. Totodata, sprijina cadrele didactice in vederea derularii de proiecte educationale si culturale.

Citeste si: TARGUL FIRMELOR DE EXERCITIU a ajuns la cea de-a XI-a editie

La randul sau, Primaria Sectorului 6 va colabora cu UPB in vederea organizarii de simpozioane si congrese stiintifice, dar se obliga, de asemenea, sa acorde oportunitati de practica pentru studenti in departamentele institutiei, pentru diverse domenii: tehnologia informatiei, electronica, inginerie, calculatoare etc.

Acordul de parteneriat a fost incheiat pentru o perioada de patru ani, cu posibilitatea prelungirii pe o perioada mai indelungata. Din partea UPB, acordul a fost semnat de presedinte al Senatului institutiei de invatamant superior, ECATERINA ANDRONESCU, si rectorul acesteia, George Darie.

Citeste si: Elevi si profesori FRANCEZI, in VIZITA in Bucuresti

“Am considerat mereu parteneriatul cu Universitatea Politehnica un lucru necesar pentru Sectorul 6. In urma discutiilor cu membrii comunitatii, am aflat cu bucurie ca multi dintre tinerii din sector vor sa urmeze drumul stiintelor exacte si al ingineriei. Scoala Vocationala ii poate netezi fiecaruia dintre ei calea catre o pregatire temeinica, la cele mai inalte standarde si catre o viata profesionala de succes. De asemenea, pentru ca practica este o componenta fundamentala a actului educational, Primaria Sectorului 6 va oferi studentilor Universitatii Politehnice stagii de practica in cadrul institutiei”, a declarat RARES MANESCU, primarul Sectorului 6.

Sursa foto: wikimedia.org