Primaria Sectorului 6 sprijina familiile defavorizate

Peste 750 de persoane cu domiciliul pe raza Sectorului 6 au beneficiat în primul semestru al anului 2013 de serviciile oferite de Primaria Sectorului 6 prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 in parteneriat cu organizatii nonguvernamentale din domeniul social.

Astfel, fundatia HHC Romania, organizatie nonguvernamentala recunoscuta la nivel international, sustine copiii proveniti din familii defavorizate, previne abandonul, contribuie la reintegrarea copiilor in familia naturala si la reintegrarea profesionala a tinerilor si adultilor. Cu o contributie in valoare de 50.000 lei, Fundatia HHC Romania a intervenit, intr-un numar de 70 de cazuri de familii defavorizate, cu multi copii.

Pentru a veni in sprijinul familiilor si persoanelor nevoiase, Asociatia Arhidiacon Stefan, prin parteneriatul derulat cu DGASPC Sector 6, acorda o masa calda la cantina sociala si servicii de consilere pentru varstnici si copii unui numar de peste 150 de persoane zilnic. La randul ei, Asociatia Centrul Crestin Bucuresti, prin cantina Harul, acorda o masa calda zilnic unui numar de 200 de persoane nevoiase alaturi de activitati de pregatire a temelor scolare, de consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viata independenta si orientare scolara pentru copii proveniti din familii defavorizate, precum si pachete de alimente pentru pesoanele marginalizate social cu domiciliul pe raza sectorului.

Prin proiectul “Sprijin la Batranete”, in parteneriat cu Fundatia “Crucea Alb – Galbena”, se acorda servicii socio-medicale la domiciliu pentru un numar de 54 de persoane in varsta sau cu dizabilitati. La randul ei, Fundatia Estuar sprijina 70 de beneficiari/lunar prin servicii integrate de dezvoltare profesionala pentru adultii cu probleme de sanatate mintala. Activitatile includ: consilierea complexa a adultilor cu probleme de sanatate mintala, evaluarea vocationala, terapie ocupationala, suport si consiliere post-angajare.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 incurajeaza si sustine parteneriatul cu organizatiile nonguvernamentale, iar programele derulate au ca scop sustinerea familiilor cu venituri reduse, a persoanelor singure aflate in nevoie, precum si a batranilor cu probleme de sanatate, dependenti de servicii sociale specializate, in scopul reintegrarii sociale si al depasirii situatiilor dificile in care se gssesc. “Persoanele defavorizate din Sectorul 6 vor beneficia in continuare de servicii de calitate, oferite cu promtitudine si in mod individualizat, gratie parteneriatelor public-private care functioneaza in beneficiul cetatenilor din comunitatea noastra”, a declarat Primarul Sectorului 6, Rares Manescu.

 

www.semnal.eu