Primaria Sectorului 6 va demara curatenia generala de primavara

Primaria Sectorului 6 a anuntat, miercuri, ca va demara, la sfarsitul saptamanii in curs, curatenia generala de primavara, campanie intitulata „Pastram Sectorul 6 curat impreuna!”

Programul, care isi propune sa schimbe aspectul intregului sector, se va desfasura in perioada 15 martie – 15 aprilie si va cuprinde lucrari specifice curateniei de primavara: curatarea zonelor verzi si a arborilor din jurul imobilelor de locuit, a locurilor de joaca si de odihna; spalarea mecanica a principalelor artere de circulatie; identificarea arborilor de pe aliniamentele stradale, in vederea efectuarii taierilor de corectie necesare; colectarea, transportul si depozitarea deseurilor vegetale.

Campania “Pastram Sectorul 6 curat impreuna!” va fi realizata cu ajutorul echipelor Administratiei Domeniului Public si Dezvoltarii Urbane Sector 6 si ale societatii de salubrizare Urban SA, dar si cu sprijinul cetatenilor, pe care primarul Rares Manescu ii invita sa fie alaturi de administratia locala, in vederea asigurarii unui mediu de viata curat si sanatos pentru intreaga comunitate.

Citeste si: Campania “Fara talcioc pe trotuare” a demarat in Sectorul 6 

Concret, de sambata, 15 martie 2014, si pana in Saptamana Mare, ADPDU si Urban vor actiona zilnic pe teren cu peste 250 de lucratori si 100 de utilaje. Perimetrul sectorului a fost impartit in 30 de mini-zone in care se va interveni pentru curatenia generala: spatiile verzi vor fi greblate, se vor face plantari de flori, gardurile imprejmuitoare vor fi reparate, strazile si trotuarele vor fi maturate si spalate, rigolele vor fi razuite, arborii vor fi toaletati in baza avizelor emise de Primaria Generala, astfel incat, la plecarea muncitorilor, aspectul zonelor sa fie mult imbunatatit.

Pentru o coordonare cat mai buna, asociatiile de proprietari din Sectorul 6 vor fi instiintate cu exactitate, printr-o adresa oficiala afisata la avizier, asupra datei la care va avea loc interventia echipelor de curatenie in zona.

Inspectorii Serviciului de Mediu si politistii locali vor monitoriza, in mod permanent, atat activitatea societatii care presteaza servicii de salubrizare, cat si modul in care A.D.P.D.U. Sector 6 efectueaza lucrarile de salubrizare si infrumusetare a spatiilor verzi, se arata in comunicatul postat pe site-ul oficial al Primariei Sectorului 6.

„Nu intentionam sa aplicam amenzi sau alte masuri coercitive, mizez pe sprijinul membrilor comunitatii in realizarea curateniei generale. Totodata, ii rog pe toti cetatenii Sectorului 6 care vor sa ne indice spatiile unde este nevoie de interventia lucratorilor, sa nu ezite sa ne contacteze si vom da dovada de promptitudine”, a declarat primarul Rares Manescu.

Sursa foto: primarie6.ro