Primaria Slatina a depus cereri de finantare pentru reabilitarea termica a 90 de blocuri

Primaria Slatina a depus pana in prezent cereri de finantare, cu fonduri europene, pentru reabilitarea termica a 90 de blocuri.

Minel Prina, primarul Slatinei, a precizat ca in situatia in care ar fi anvelopate toate blocurile pentru care a fost solicitata finantare din fonduri europene, la finalul lucrarilor ar insemna ca aproximativ 60% din blocurile de locuinte din Slatina sunt reabilitate termic.

Tot acesta a mentionat ca perioada in care vor incepe lucrarile de reabilitare termica a blocurilor cu fonduri europene depinde in mare masura de perioada de timp in care ADR Sud-Vest Oltenia finalizeaza analiza cererilor si ulterior semneaza contractele de finantare.

Anul acesta, Primaria Slatina a platit integral pentru anveloparea a 50 de scari de bloc, prin programul “Slatina, oras verde, oras curat”, program prin care anul trecut au fost anvelopate cu fonduri de la bugetul local 181 de scari de bloc din municipiu.

Scarile de bloc respective au fost selectate numai dintre cele unde toate apartamentele au tamplarie exterioara (geamuri si balcoane) din materiale termoizolante.

Un alt program finantat integral de la bugetul local, “Slatina in haina noua”, este in derulare si are ca obiectiv vopsirea a 22 de blocuri din oras.  In Slatina majoritatea blocurilor cu mai mult de patru etaje au fost anvelopate in ultimii patru ani prin programe guvernamentale sau din fonduri de la bugetul local, cu o contributie a proprietarilor de apartamente intre 20% si 30%.

Sunt complet reabilitate termic blocurile cu 10 etaje, acestea fiind si primele incluse in programe de reabilitare termica, pentru ca erau cele mai vizibile si afectau negativ aspectul orasului.

sursa foto: oltenasul.ro