PRIMARII ARESTATI PREVENTIV NU isi pierd MANDATELE

PRIMARII care se afla in AREST PREVENTIV mai mult de 90 de zile nu isi pierd functiile, au decis miercuri deputatii. Acestia au respins, in unanimitate, un proiect de lege care prevedea ca EDILII ARESTATI mai mult de trei luni sa ramana fara functii. Camera Deputatilor este primul for sesizat, o DECIZIIA FINALA urmand a fi luata de SENAT.

“Stiu ca a fost o lege si in care s-a votat in unanimitate raportul comisiei (de respingere – n. red.). Doar cand sunt dispute ma uit in detaliu, cand e vot unanim nu ma gandesc ca toti gresesc si eu stiu mai bine”, a declarat deputatul PSD VICTOR PONTA, care a participat la vot.

CITESTE SI: MOTIUNEA SIMPLA pe tema TRANSELECTRICA a fost RESPINSA de deputati. UPDATE 

Proiectul prevedea modificarea Legii administratiei publice locale, in asa fel incat mandatul primarului sa inceteze de drept si in cazul in care edilul este ARESTAT PREVENTIV mai mult de 90 de zile sau a fost incarcerat pentru executarea unei pedepse privative de libertate.

Legea in vigoare prevede ca mandatul unui primar inceteaza de drept in cazul in care acesta se afla in imposibilitatea exercitarii functiei mai mult de sase luni intr-un an pe motiv de boala, certificata, precum si in cazul in care nu isi exercita mandatul, in mod nejustificat, timp de 45 de zile consecutive.

CITESTE SI: GUVERNUL ajuta IMM-urile cu 15 MILIOANE de LEI

Sursa foto: adevarul.ro