Primarii de sector au intervenit cu 71 de utilaje si peste 1.200 operatori in urma ploilor abundente

Ploile care au cazut in ultimele zile au inundat mai multe strazi din Capitala. Pana la ora 14.00, in Bucuresti s-a intervenit cu un total de 71 de utilaje si 1217 operatori cai publice.

Bucurestiul se afla sub cod portocaliu de ploi abundente si vant puternic pana pe 2 octombrie la ora 2.00. Potrivit raportului operatorilor de salubritate, transmis de Primaria Capitalei, pana la ora 14.00, s-a intervenit cu un total de 71 de utilaje si 1.217 operatori cai publice, dupa cum urmeaza:

– In Sectorul 1, Romprest a intervenit cu 1 vidanja, 6 platforme si 267 operatori de salubrizare. Artere pe care s-a actionat la degajarea gurilor de scurgere a apelor pluviale: Piata Victoriei, Calea Dorobantilor, Piata Charles De Gaulle, Sos. Kiseleff, Calea Grivitei, Calea Floreasca, Bd. Bucurestii Noi, Str. Jiului, Bd. Poligrafiei, Bd. Marasti, Bd. Gloriei, Bd. Ion Mihalache, Sos. Coralilor, Str. Nicolae Caranfil, Sos. Chitilei.

– In sectorul 2, Supercom a intervenit cu 3 vidanje (s-a degajat apa de pe Str. Barbu Vacarescu, Sos. Fabrica de Glucoza si Bd Ferdinand), 5 perii colectoare mari (care se folosesc la degajarea carosabilului de frunze), 6 platforme si 173 operatori salubrizare. Se actioneaza in cadrul programului de salubritate la degajarea trotuarelor si a geigerelor de frunzele existente.

– Sectorul 3 – Rosal – o vidanja care a evacuat acumularile de apa din Drumul Intre Tarlale impreuna cu S.C. Apa Nova Bucuresti S.A., 6 basculante care actioneaza la degajarea gurilor de scurgere si evacuarea trotuarelor si a partii carosabile de crengi, frunze. Total operatori salubrizare 189.

– In Sectorul 4 – Rebu actioneaza cu o vidanja, 12 perii colectoare, 11 platforme, 2 motopompe si 168 operatori de salubrizare. Se actioneaza in cadrul programului de salubritate degajarea carosabilului, a trotuarelor si a geigerelor de frunzele existente.

– In Sectorul 5 – Romprest – 1 vidanja, 4 platforme si 239 operatori de salubrizare. Artere pe care s-a actionat la degajarea gurilor de scurgere a apelor pluviale: Sos. Rahovei, Sos. Viilor, Calea 13 Septembrie, Sos. Sebastiana, Sos. Salaj, Calea Ferentari, Bd. Eroii Revolutiei, Bd. Eroilor, Splaiul Independentei, Sos. Panduri, Bd. Tudor Vladimirescu, Bd. Regina Maria, Drumul Sarii, Bd. George Cosbuc.

– In Sectorul 6 – Urban – s-a actionat pentru facilitarea traficului pietonal si auto si desfundarea gurilor de canal, cu 180 lucratori pentru salubrizare cai publice – in zona trotuarelor, intersectiilor, statiilor RATB si trecerilor de pietoni, 10 lucratori spatii verzi pentru taierea si indepartarea copacilor cazuti pe trotuar si carosabil, 10 autoutilitare pentru degajarea resturilor vegetale, crengilor si pomilor cazuti pe trotuare si carosabil, 2 autospeciale pentru vidanjat acumularile de apa de pe carosabil, intersectii si pasaje subterane. 

sursa foto: bzv.ro