VESTE NEASTEPTATA! Primarii traseisti ar putea fi obligati sa revina de unde au plecat

Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), Augustin Zegrean, a declarat, vineri, ca primarii traseisit ar putea fi nevoiti sa revina de unde au plecat, transmit televiziunile de stiri.

“Deciziile Curtii sunt general obligatorii. Ce vreti sa facem mai mult? (…) Daca vi s-ar fi luat casa printr-o ordonanta, care dupa aceea ar fi declarata neconstitutionala, ce ati face? V-ati lua casa inapoi. Asa ma gandesc si eu”, a declarat Zegrean.

Mondo News iti recomanda si: ALIN TISE: DNA sa verifice sumele alocate de CJ Cluj, primarii trecuti la PSD au primit bani multi

Zegrean a fost intrebat daca ar trebui ca alesii locali care au migrat la alt partid sa-si piarda mandatele. “Este o intrebare la care astept si eu un raspuns…de la cei care…Ati vazut ce scrie in decizie. Ce scrie?”, a continuat Zegrean.

Mai apoi, presedintele Curtii Constitutionale a fost rugat de catre jurnalisti sa clarifice . “Pai voi ati vrea sa va lamuresc eu acum, da toti cei care au plecat ar trebui sa plece. Nu este asa, pentru ca in decizia Curtii daca ati fi citit-o ati fi vazut ca scrie acolo ca Parlamentul prin legea de respingere a ordonantei trebuie sa stabileasca ce se intampla cu efectele produse. Este text din Constitutie, daca nu se respecta nici Constitutia mai mult ce putem noi face?”, a spus presedintele CCR, citat de Mediafax.

El a fost intrebat daca face referire la incetarea mandatelor alesilor locali sau revenirea la situatia initiala a acestora. “Nu…o tineti langa. Nu am ce sa va mai spun mai mult, v-am spus ce scrie in Constitutie, noi suntem Curtea Constitutionala”, a mentionat Zegrean.

CITESTE SI: Scandal in Parlament pe legea privind migratia primarilor. Vorbe grele intre Putere si Opozitie

Migratia primarilor de la un partid la altul, strategia prin care in speta PSD spera, in urma cu cateva luni, sa adune mai multe voturi la alegerile prezidentiale, a fost un esec neasteptat. In ciuda faptului ca peste 400 de primari au trecut in tabara social-democrata, in unele cazuri popularitatea si, implicit, voturile la alegerile prezidentiale din toamna pe care mizau traseistii nu au migrat o data cu ei ci, din contra, s-au intors impotriva lor si a candidatului Victor Ponta, nota Digi 24, in pagina electronica.

Primarii traseisti care au sarit in barca PSD nu au influentat vizibil optiunea alegatorilor in unele judete. Oamenii nu i-au urmat: l-au preferat pe Klaus Iohannis si nu pe Victor Ponta.

De exemplu, primarul Galatiului, Marius Stan, ales pe listele PNL, dar racolat de UNPR, nu i-a putut oferi lui Victor Ponta victoria scontata.

„Mi-am manifestat -si nu neg lucrul acesta -, sustinerea pentru candidatul PSD, domnul Victor Ponta. in turul doi, greselile de strategie nu ni le putem asuma noi in numele celor care au facut strategia, au provocat acel val care s-a transformat in voturi impotriva candidatului PSD”, spune Marius Stan.

Mai la sud, primarul Calarasiului, Daniel stefan Dragulin, a trecut cu “arme si bagaje” la UNPR, dupa 12 ani in PNL. Gestul sau i-a adus lui Victor Ponta doar o victorie la limita: 18.265 de voturi fata de cele 17.327 pentru Klaus Iohannis.