Primariile pregatesc un nou bir: taxa pe inmormantare!

Primariile ar putea incasa bani ori de cate ori cineva moare! Edilul din Targu Mures, Dorin Florea, vrea sa introduca taxa pe inmormantare!

La aceasta taxa, s-ar putea adauga majorari pe taxele deja existente: cea de pastrare a sicriului si cea pentru apa folosita la lucrarile funerare.

Taxa de inmormantare ar urma sa fie de 30 de lei. Totodata, primaria Targu Mures ia in calcul si cresterea tarifelor de pastrare a sicriului in capela, de la 28 de lei la 50 de lei. La aceste taxe ar urma sa se adauge si taxa pe apa folosita pentru executarea lucrarilor de inmormantare.

“Consumam niste apa – pentru executie rama mormant, de la 12 lei la 20 de lei si pentru executie cripta, de la 15 lei la 30 de lei. Pe bucata, de data aceasta nu e pe metri cubi, nu-i contorizeaza nimeni.

Taxa de ocupare partiala a domeniului public, pentru depozitarea materialelor de constructie – deci daca-mi aduc doi saci de ciment, ca cineva vrea sa toarne acolo placa respectiva funerara, de la sase lei la 60 de lei pe metru patrat pe zi”, a declarat viceprimarul Ionela Ciotlaus pentru Mediafax.

In octombrie, Dorin Florea , primarul democrat liberal din Targu Mures, spunea despre proiectul de ordonanta de urgenta care dadea posibilitatea majorarii suplimentare a impozitelor si taxelor locale pentru persoanele fizice cu mai mult de 20% ca acesta reprezinta “o smecherie” de care el nu se va folosi.

Sursa foto: adevarul.ro