Primarul Brasovului, GEORGE SCRIPCARU, si fostul presedinte al CJ, ARISTOTEL CANCESCU, urmariti penal intr-un nou dosar

Primarul Brasovului, GEORGE SCRIPCARU (foto dreapta), si ARISTOTEL CANCESCU (foto stanga), fost presedinte al CJ Brasov, sunt urmariti penal pentru ABUZ in SERVICIU, intr-un nou dosar instrumentat de procurorii DNA, informeaza Agerpres.

ARISTOTEL CANCESCU este cercetat sub control judiciar pentru ABUZ in SERVICIU in forma continuata, iar GEORGE SCRIPCARU, care are calitatea de suspect, este urmarit penal pentru ABUZ in SERVICIU, fara luarea unei masuri preventive, potrivit unui comunicat al DNA.

Au mai fost pusi sub control judiciar GAVRIL MATEI, la data faptelor consilier judetean, urmarit penal tot pentru ABUZ in SERVICIU in forma continuata, si LUCIA CRISTINA GRAMA, la data faptelor administrator al unei societati comerciale, acuzata de complicitate la ABUZ in SERVCIU. Dosarul vizeaza obtinerea ilegala a unei suprafete de teren in incinta unui spital din Brasov.

CITESTE SI:  MAGISTRATII AU MODIFICAT CONDITIILE CONTROLULUI JUDICIAR IN CAZUL LUI ARISTOTEL CANCESCU

Procurorii arata ca in perioada 2013-2014, MATEI GAVRIL si GRAMA LUCIA CRISTINA, dupa ce s-au inteles cu ARISTOTEL CANCESCU, au facut demersuri pentru a obtine, in mod ilegal, 110 mp teren in incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Brasov. Scopul era ca MATEI GAVRIL sa deschida o farmacie in curtea spitalului judetean a carui conducere refuzase pana atunci amplasarea vreuneia.

Astfel, ARISTOTEL CANCESCU si-a incalcat atributiile de serviciu si a facut demersuri pentru adoptarea si semnarea aprobarii inchirierii terenului respectiv, fara sa se justifice faptul ca ar fi nevoie de o farmacie si fara sa existe o solicitare din partea conducerii spitalului. In urma mai multor demersuri, pe 7 noiembrie 2013 a fost eliberata o autorizatie de construire, semnata printre altii si de GEORGE SCRIPCARU, in calitate de primar al municipiului Brasov, desi acesta, sustin procurorii, cunostea faptul ca documentul fusese emis fara sa fie indeplinite conditiile impuse de lege.

Sursa foto: voceatransilvaniei