Primarul Chisinaului: Romania sa investeasca mai mult in Republica Moldova

Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, ar dori ca statul roman sa investeasca mai multi bani in Republica Moldova. 50 milioane de euro este suma vizata, pe termen scurt, de edilul din Chisinau.

Chirtoaca ar vrea ca zona rurala din Republica Moldova sa fie pe lista de investitii a statului roman.”Mi-as dori ca localitatile rurale, satele din Republica Moldova sa beneficieze de investitii in infrastructura, asa cum beneficiaza satele din Romania. Chiar am calculat, daca ar fi sa se dea fiecarui sat din Republica Moldova, fiecarei primarii, avem circa noua sute de primarii aici, dincoace de Prut, daca s-ar da cate 50 de mii de euro de la bugetul de stat al Romaniei pentru aceste localitati rurale, in total ar fi nevoie de circa 50 de milioane de euro anual, pentru sustinere in acest sens. Din bugetul Romaniei asta ar însemna 0,01%, nu ar fi o povara atat de mare.”, a declarat Chirtoaca pentru RFI, citat de Mediafax.

“Ar fi fost firesc ca in 20 de ani, dupa acel Pod de Flori (peste Prut), sa fi reusit sa construim mai multe poduri pentru circulatie pietonala, rutiera, inclusiv feroviara, daca mai este necesar. Sau sa avem aceeasi cale ferata, acelasi ecartament, pentru a nu schimba de fiecare data sasiul la Ungheni si a pierde inca patru ore. Mai multe proiecte de infrastructura. Evident, lucrurile nu sunt perfecte nici astazi”, a adaugat primarul Chisinaului.

Sursa foto: publika.md