PRIMARUL comunei Izvoarele a fost ARESTAT PREVENTIV

PRIMARUL comunei Izvoarele din Giurgiu, Alin Stanciu, urmarit penal pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi cerut 200.000 de euro ca sa intervina la reprezentanti ANAF, in cazul unui control la Avicola Crevedia, a fost ARESTAT PREVENTIV, printr-o decizie luata vineri de Tribunalul Bucuresti.

Hotararea Tribunalului Capitalei nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Edilul din Izvoarele a fost retinut de procurorii anticoruptie joi, dupa ce a fost audiat la sediul central al DNA.

In dosarul lui Alin Stanciu, procurorii au facut, tot joi, trei perchezitii in judetul Giurgiu, dintre care una la sediul unei institutii publice.

Citeste si: DANIEL CHITOIU sustine ca nu a fost IMPLICAT in cazul primarului de la IZVOARELE

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni de savarsire, in perioada 2013 – 2014, a unor infractiuni de coruptie, de catre functionari publici, cu functii de conducere in plan local”, a precizat DNA.

Surse judiciare citate de Mediafax au declarat ca perchezitii au fost facute intr-un dosar in care primarul Alin Stanciu (PNL), este urmarit penal pentru trafic de influenta in favoarea societatii Avicola Crevedia, fapta care ar fi fost savarsita in vara anului 2013. In acelasi dosar este urmarit penal si Emile Kharrat, cenzorul societatii Avicola Crevedia, pentru complicitate la cumparare de influenta.

Potrivit surselor citate, in perioada 2012-2013, ANAF a facut un control la SC Avicola Crevedia SA, in urma caruia s-a stabilit ca firma are obligatii fiscale de aproape 100 de milioane de lei, reprezentand TVA suplimentara, dobanzi sau majorari de intarziere si penalitati.

“Din ordonanta de retinere (a lui Alin Stanciu – n.r.) intocmita de procurori a reiesit ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, in cursul lunii iulie 2013, ca urmare a unui control efectuat de catre functionari din cadrul Agentia Nationala de Administrare Fiscala – Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili la o societate comerciala, s-au stabilit, in sarcina contribuabilului respectiv, obligatii de plata totalizand 98.908.334 lei (constand in 74.525.273 lei TVA suplimentar, 13.204.270 lei dobanzi/majorari de intarziere si 11.178.791 lei penalitati de intarziere)”, a precizat DNA.

Citeste si: IZAURA ANGHEL, fiica lui BERCEA MONDIAL, a primit mandat de AREST LA DOMICILIU

In vara anului 2013, Rami Ghaziri si Emile Kharrat, asociat si, respectiv, cenzor la SC Avicola Crevedia SA, ar fi trimis o persoana la Giurgiu pentru a se intalni cu un fost angajat al Garzii Financiare Giurgiu, prieten al lui Kharrat. Acesta trebuia sa o prezinte unei persoane “influente”, care sa intervina la reprezentanti ANAF pentru a schimba rezultatele controlului.

Persoana trimisa de cei doi, ajutata de un om de afaceri, s-ar fi intalnit la Giurgiu cu primarul comunei Izvoarele, Alin Stanciu, in locuinta acestuia, edilul fiind cunoscut in zona ca influent membru al PNL si avand “relatii si influenta” pe langa ministrul liberal al finantelor publice din vremea respectiva, Daniel Chitoiu.

“Imaginea de persoana cu influenta a primarului din comuna Izvoarele era fundamentata pe informatia publica potrivit careia, acesta fusese seful de campanie al unui fost ministru, la alegerile parlamentare din anul 2012”, a aratat DNA.

La o a doua intalnire, care a avut loc tot in locuinta primarului, Alin Stanciu i-ar fi cerut persoanei trimise de reprezentantii firmei Avicola Crevedia 200.000 de euro, din care 50.000 de euro trebuiau platiti in aceiasi zi, pentru a rezolva problema. Primarul ar fi promis ca va interveni la Directia Generala Mari Contribuabili din ANAF, pentru ca persoane cu putere de decizie din cadrul acesteia sa dispuna un nou control la Avicola Crevedia, ale carui concluzii sa fie favorabile firmei.

In aceeasi zi, primarul Alin Stanciu ar fi primit, in prezenta omului de afaceri intermediar, 50.000 de euro care ar fi fost trimisi de Rami Ghaziri si Emile Kharrat, prin intermediul persoanei cu care acesta discutase anterior, si care are calitatea de denuntatoare in cauza.

Alin Stanciu Banica a fost seful echipei de campanie al lui Daniel Chitoiu, la alegerile parlamentare din decembrie 2012, unde acesta a fost ales deputat in Colegiul nr. 4 Giurgiu.

Sursa foto: cotidianul.ro