Primarul comunei SELIMBAR, DANIEL MARICUTA, retinut de DNA

Procurorii DNA l-au retinut miercuri pe primarul comunei SELIMBAR, judetul Sibiu, DANIEL MARICUTA, acuzat de FAPTE DE CORUPTIE, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

In luna octombrie procurorii DNA au efectuat cercetari fata de primarul comunei Selimbar, DANIEL MARICUTA, caruia un dezvoltator, care a construit mai multe blocuri, i-ar fi oferit, in schimbul eliberarii autorizatiei de constructie si a altor documente, cu titlul de mita, APARTAMENTE IN VALOAREA TOTALA DE PESTE 1,8 MILIOANE DE EURO.

In acest caz, procurorii au facut PERCHEZITI la PRIMARIA SELIMBAR, OFICIUL DE CADASTRU SIBIU, la locuintele mai multor ANGAJATI AI PRIMARIEI SELIMBAR, printre care si la primarul Daniel Maricuta, precum si la birouri notariale, iar ancheta vizeaza retrocedari ilegale de suprafete de teren, in valoare de peste 114 milioane euro.

CITESTE SI: PERCHEZITII DNA LA SELIMBAR. PRIMARUL DANIEL MARICUTA A PRIMIT MITA APARTAMENTE DE 1,8 MILIOANE DE EURO. UPDATE

Sursele citate au precizat ca pe raza comunei Selimbar s-au construit mai multe CARTIERE DE CASE SI BLOCURI si ca niciun dezvoltator nu ar fi putut obtine autorizatie de construire, avize, decat daca gruparea infractionala care ar fi condusa de Daniel Maricuta obtinea foloase materiale. Pe de alta parte, potrivit surselor, sumele de bani rezultate din valorificarea terenurilor ar fi fost supuse unor actiuni de reciclare prin transferuri succesive intre conturile oamenilor de incredere ai primarului, investite in actiuni la fonduri de investitii.

De asemenea, sume mari de bani ar fi fost scoase in numerar, parte dintre acestea fiind depuse in conturile lui Maricuta, precum si in cele ale societatilor controlate de acesta cu diferite titluri (imprumut, creditare societate, depunere numerar).

Anchetatorii ar fi descoperit, au mentionat sursele citate, ca extragerile de numerar s-au intins pe parcursul mai multor ani, scopul acestor operatiuni succesive fiind acela de a pierde urma banilor proveniti din infractiuni pentru ca acestia sa dobandeasca aparenta unei proveniente licite.

Sursa foto: enational