Primarul Craiovei: Ungurii au jucat tontoroiul ani de zile prin Ardeal, iar Basescu se trezeste la final de mandat

Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a reactionat la declaratiile presedintelui Traian Basescu la adresa atacurilor lansate in weekend de liderul partidului extremist maghiar Jobbik.

Olguta Vasilescu l-a criticat pe seful statului pentru faptul ca “ungurii au jucat tontoroiul” ani de zile in Ardeal, iar Traian Basescu s-a trezit abia acum, la final de mandat, sa critice actiunile lor.

“Eu nu am o problema cu declaratiile lui Basescu la adresa ungurilor. Dimpotriva! Meritau o palma mai usturatoare! Eu am o problema cu faptul ca Basescu se trezeste la finalul mandatului, iar ei au jucat tontoroiul ani de zile prin Ardeal, cand el se facea ca nu ii vede, sluga lui, Boc, ca nu ii aude, iar buldogul Blaga nu raspundea nimic apelurilor noastre disperate ca se marsaluieste, in Transilvania, in uniforma Garzii maghiare, organism fascist, interzis pana si de tribunalele din Ungaria la presiunea comunitatii evreiesti. De ce abia acum?”, a scris Lia Olguta Vasilescu pe Facebook.

Reamintim ca presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Izvorul Muresului (Harghita), ca 2013 e ultimul an in care politicienii maghiari au putut sa se plimbe relaxati in Romania si a subliniat ca acestia au depasit limita decentei si ca in acest moment Ungaria a devenit “un focar de instabilitate din punct de vedere al tratarii minoritatilor in regiune, nu in Romania”.