Primarul de Suceava a plecat din PDL

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anuntat, miercuri, ca a demisionat din PDL si a devenit independent, dar nu a negat ca intentioneaza sa se inscrie intr-un partid politic, transmite agentia Mediafax.

Lungu a declarat, intr-o conferinta de presa, ca de luni si-a declarat independenta din punct de vedere politic si ca a inregistat oficial documentul la secretarul Consiliului Local.

”Acest lucru l-am anuntat inca din vara anului 2012, imediat dupa ce am castigat un nou mandat de primar deoarece nu aveam majoritate in Consiliul Local , preferand sa lucrez pentru suceveni si sa nu blochez proiectele orasului, lucru pe care il consider eu ca l-am reusit. Aceeasi situatie este si astazi in Consiliul Local Suceava, unde nu este o majoritate clara, lucru care s-a putut observa in ultimele trei sedinte”, a spus Lungu.

Citeste si: FLUTUR compara PSD-ul cu Vladimir Putin atunci cand a anexat Crimeea

El a sustinut ca are o ”imensa responsabilitate” fata de sucevenii care l-au votat de trei ori primar al orasului.

”Va asigur ca voi colabora cu toate grupurile de consilieri din Consiliul Local si voi face tot posibilul sa promovam cat mai multe proiecte in interesul cetatenilor si al municipalitatii”, a mai spus Lungu.

Presedintele PDL Suceava, deputatul Ioan Balan, a declarat, dupa anuntul lui Lungu, ca se astepta la acest gest pentru ca primarul era de mai mult timp un apropiat al PSD.

”Nu ne-a luat prin surprindere. Adevarata stare de independenta este de fapt o declaratie de dragoste la PSD”, a spus Balan.

Citeste si: DEPUTAT PC EXCLUS DIN PARTID PENTRU CA A SUSTINUT CANDIDATURA LUI KLAUS IOHANNIS

Recent, Balan spunea ca primarul Ion Lungu, ales din partea PDL, este “pres la usa PSD” si face presiuni asupra consilierilor locali PDL Suceava sa demisioneze din partid si sa sprijine o majoritate a PSD.

Ion Lungu, primar aflat la al treilea mandat, a renuntat la toate functiile politice din PDL imediat dupa ce a fost reales in 2012 si anunta ca se va ocupa doar de administratie, si nu de politica. in urma cu doua saptamani, el nu a exclus sa foloseasca prevederile OUG 55/2014 pentru a-si inregistra oficial independenta politica.