Primarul din Buzau, CONSTANTIN BOSCODEALA, condamnat definitiv la INCHISOARE

Magistratii Curtii de Apel Brasov l-au condamnat, marti, pe primarul municipiului Buzaului, CONSTANTIN BOSCODEALA, in DOSARUL GLORIA la trei ani de INCHISOARE cu SUSPENDARE sub supraveghere si un TERMEN de INCERCARE de cinci ani, precum si la pedeapsa complementara a interzicerii ocuparii functiei de primar pe o perioada de cinci ani, potrivit purtatorului de cuvant al Curtii de Apel Brasov, judecatorul Razvan Cosmin Dicu. Sentinta este definitiva, informeaza Agerpres.

Primarul municipiului Buzaului, CONSTANTIN BOSCODEALA, a fost condamnat in prima instanta, pe data de 10 februarie 2015, de magistratii Judecatoriei Brasov, la cinci ani de INCHISOARE cu EXECUTARE. Sentinta Judecatoriei Brasov a fost atacata cu apel atat de primar, cat si de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

CITESTE SI: RADU IONESCU, VICEPRESEDINTELE CJ PRAHOVA, RETINUT PENTRU LUARE DE MITA. UPDATE

Instanta de fond l-a condamnat pe CONSTANTIN BOSCODEALA pentru doua infractiuni de ABUZ in SERVICIU si l-a achitat pentru cea de-a treia infractiune pentru care a fost trimis in judecata de DNA, acesta primind o pedeapsa de patru ani, respectiv trei ani, pentru doua infractiuni de abuz in serviciu. Pedepsele au fost contopite, alegandu-se pedeapsa cea mai mare, de patru ani, la care s-a adaugat un spor de un an, rezultand, in final, o pedeapsa cu inchisoarea de cinci ani.

In vara lui 2013, primarul municipiului Buzau, CONSTANTIN BOSCODEALA, a fost trimis in judecata de procurorii DNA sub acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata. In rechizitoriu se preciza ca, in perioada 2002-2008, edilul ar fi acordat ilegal societatii care detinea echipa de fotbal Gloria Buzau suma de cinci milioane de lei, din bugetul local, si ca a asigurat folosinta gratuita a complexului sportiv, incalcand prevederile legislatiei in vigoare.

In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile apartinand inculpatului CONSTANTIN BOSCODEALA, 7 terenuri si 5 imobile, printre care si o vila la Navodari si doua autoturisme de lux.

Sursa foto: buzoianul