PRIMARUL din GHEORGHENI, MEZEI JANOS, cercetat sub CONTROL JUDICIAR

Primarul suspendat al municipiului Gheorgheni, MEZEI JANOS, va fi judecat sub CONTROL JUDICIAR, dupa ce Tribunalul Harghita a respins propunerea procurorilor DNA de prelungire a ARESTULUI la DOMICILIU, hotararea putand fi atacata cu recurs.

‘Tribunalul Harghita a respins propunerea procurorului de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie — Directia Nationala Anticoruptie, Serviciul Teritorial Targu Mures de prelungire a masurii ARESTULUI la DOMICILIU a inculpatului MEZEI JANOS. Inlocuieste masura ARESTARII la DOMICILIU luata prin incheierea penala nr.19/CU/TL din 17.04. 2015 a judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Curtii de Apel Targu Mures cu masura preventiva a CONTROLULUI JUDICIAR pe o durata de 60 de zile, incepand cu data ramanerii definitive a hotararii’, a declarat joi Xantus Ildiko, consilier la Biroul de Informatii si Relatii Publice a Tribunalului Harghita.

CITESTE SI:  PRIMARUL din GHEORGHIENI, JANOS MEZEI, TRIMIS in JUDECATA de DNA 

Pe timpul cat se afla sub CONTROL JUDICIAR, MEZEI JANOS trebuie sa respecte mai multe obligatii, stabilite de judecator. Hotararea poate fi contestata in termen de 48 de ore de la comunicare, la Curtea de Apel Targu Mures. Daca hotararea va ramane definitiva, MEZEI JANOS va putea sa-si exercite functia de primar. Procurorii DNA Targu Mures l-au trimis in judecata pe MEZEI JANOS, la sfarsitul lunii mai, pentru ABUZ in SERVICIU, SANTAJ si instigare la DELAPIDARE.

Potrivit unui comunicat al DNA, in 2013, primarul JANOS MEZEI si-a exercitat in mod fraudulos atributiile de serviciu, incheind, in numele municipiului Gheorgheni, un contract de vanzare-cumparare a unei parcele de teren in suprafata de 400 mp, amplasata pe malul Lacului Rosu, prin care a instrainat acest bun catre o societate. Procurorii sustin ca acest teren nu putea sa fie vandut deoarece constituia parte din capitalul social adus ca aport la SC “Monturist” SRL de catre municipiul GHEORGHENI (sub forma folosintei bunului, prin concesionarea pe o durata de 49 de ani catre respectiva societate).

In 17 ianuarie 2015, precizeaza DNA, edilul l-a somat pe administratorul firmei respective, denuntator in cauza, ca in cel mult doua zile (pana in 19 ianuarie, ora 09,00) sa vina la sediul primariei si sa-si prezinte demisia, in caz contrar urmand a suferi consecinte negative, precum darea in vileag a unor fapte reale si/sau imaginare care il vor determina sa nu mai poata munci si locui in GHEORGHENI.

In 30 ianuarie, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Curtii de Apel Targu Mures a dispus admiterea contestatiei Ministerului Public si mentinerea fata de JANOS MEZEI a masurii CONTROLULUI JUDICIAR, impunandu-i-se acestuia, printre altele, obligatia suplimentara de a nu exercita activitatea de primar al municipiului GHEORGHENI.

CITESTE SI: MURES: Primarul din GHEORGHENI, MEZEI JANOS, in AREST la DOMICILIU 

‘Din mijloacele de proba administrate in cauza a rezultat ca JANOS MEZEI a continuat sa se comporte, in continuare, in anumite situatii, ca primar al municipiului Gheorgheni, desfasurand activitati pentru determinarea consilierilor locali sa adopte, in sedinta, textul unei scrisori, al carei initiator a fost el insuti. Acest document urma sa fie adresat din partea Consiliului Local GHEORGHENIactionarului majoritar al SC ‘Monturist’ SRL, cu solicitarea ca acesta din urma sa fie convins sa il oblige pe denuntator sa-si retraga sesizarea penala formulata impotriva inculpatului. Dezbaterile sedintei Consiliului Local Gheorgheni din 16 februarie 2015 au fost inregistrate audio-video si stocate pe un suport magnetic aflat in custodia unui consilier la Primaria Gheorgheni  Compartimentul Administratie Publica Locala”, subliniaza sursa citata.

Sursa foto: adevarul.ro