Primarul din Miercurea Ciuc, ROBERT RADULY, si viceprimarul SZOKE DOMOKOS, ARESTATI la DOMICILIU

Primarul din Miercurea Ciuc, ROBERT-KALMAN RADULY, si viceprimarul DOMOKOS SZOKE au fost RETINUTI de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), fiind acuzati de FAPTE de CORUPTIE. Cei doi vor fi prezentati joi Tribunalului Bucuresti cu propunere de ARESTARE PREVENTIVA, noteaza Agerpres.

UPDATE 18:57: Primarul din Miercurea Ciuc, RADULY ROBERT KALMAN, si viceprimarul SZOKE DOMOKOS vor fi cercetati in AREST LA DOMICILIU, in dosarul in care sunt suspectati de fapte de coruptie, au decis magistratii Tribunalului Bucuresti.

 RADULY si SZOKE au fost adusi miercuri seara la sediul DNA pentru audieri, dupa ce in cursul zilei au fost efectuate de procurorii anticoruptiePERCHEZITII la Primaria Miercurea Ciuc si in alte sedii.

Dupa ce a fost scos din sediul primariei, ROBERT-KALMAN RADULY a declarat ca este acuzat de conflict de interese, ABUZ in SERVICIU si instigare la ABUZ in SERVICIU. ROBERT-KALMAN RADULY a mai spus, in limba maghiara, ca “din cauza faptului ca este luat impreuna cu viceprimarul considera ca este o razbunare politica”.

 CITESTE SI: PERCHEZITII DNA la PRIMARIA MIERCUREA CIUC. Primarul ROBERT RADULY va fi adus la DNA pentru AUDIERI. UPDATE 

Potrivit unor surse judiciare, primarul ROBERT-KALMAN RADULY ar fi primit MITA lunar de 10.000 euro de la firma care taxeaza locurile de parcare in municipiu. De asemenea, primarul RADULY si viceprimarul SZOKE DOMOKOS sunt suspectati ca au facut mai multe plati nejustificate catre o firma care a avut contract de executare a lucrarilor de cadastru general. Totodata, potrivit surselor judiciare, viceprimarul SZOKE DOMOKOS este suspectat ca ar fi favorizat la licitatie o firma care a obtinut contractul de amenajare a unui parc, proiect a carui finantare a fost supradimensionata de 100 de ori.

CITESTE SI: PERCHEZITII la PRIMARIA IASI. Primarul GHEORGHE NICHITA va fi adus la DNA Bucuresti pentru audieri. UPDATE 

Si cel de-al doilea viceprimar din Miercurea Ciuc ATTILA ANTAL ar fi suspectat ca a obtinut beneficii personale de la o firma careia i-a atribuit un contract de lucrari in valoare de peste 18 milioane de lei, in calitate de presedinte al comisiei de evaluare a ofertelor, potrivit unor surse judiciare.

Sursa foto: adevarul.ro