Primarul din Navodari, Nicolae Matei, retinut de procurori pentru coruptie

Primarul din Navodari, Nicolae Matei, a fost retinut, vineri, de procurorii DNA pentru presupuse fapte de coruptie. El va fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva intr-un dosar nou in care este acuzat ca prin intermediul Primariei Navodari a atribuit contracte unor oameni de afaceri. 

Nicolae Matei a fost retinut de procurorii Serviciul Teritorial Constanta al DNA pentru doua presupuse fapte de corupti, el fiind citat vineri dimineata la sediul DNA Constanta pentru cercetari in doua dosare ce au legatura cu investitii ale Primariei Navodari si finantarea clubului de fotbal Sageata Navodari.

La incheierea audierilor, dupa ora 15:00, primarul Nicolae Matei a parasit incatusat sediul DNA, fiind transferat in arestul Inspectoratului Judetean de Politie. Ulterior retinerii sale de catre procurori, pe contul de Facebook a lui Nicolae Matei a fost postat urmatorul text: “A fi primar in Romania de astazi echivaleaza cu pierderea libertatii! Rusine parlamentului ca nu adopta legi care sa inlature abuzurile procurorilor! Toti primarii din Romania au cate 2-3 dosare, dar in nici un oras nu se deschide o fabrica sa mai producem ceva! Functionarii publici refuza sa mai semneze si acte banale de frica DNA! Pierdem proiecte europene! Tema coruptiei e falsa si avem nevoie de conducatori care sa relanseze economia! Motivul saraciei si neajunsurilor e ca nu mai producem nimic! Romania e stat politienesc! Nu ma fac vinovat de faptele de care sunt acuzat! Nu pot sa scriu neadevaruri si sa bag la puscarie oameni nevinovati!”.

Primar si presedinte al Organizatiei PSD Navodari, Nicolae Matei a mai fost arestat la mijlocul lunii noiembrie 2012, fiind acuzat de dare de mita catre fostul sef al IPJ Constanta, comisarul-sef Valentin Burlacu, pentru a obtine protectia acestuia, dupa ce impotriva sa fusese inceputa cercetarea penala in doua dosare de coruptie. Cinci luni mai tarziu a fost eliberat sub control judiciar de Curtea de Apel Constanta, iar dosarul lui este pe rolul instantei.