Primarul din Nisa a cerut ca Romania si Bulgaria sa nu fie primite in spatiul Schengen

Primarul din Nisa, Christian Estrosi, a solicitat ca Romania si Bulgaria sa nu fie primite in spatiul Schengen, acesta cerand si ca regulile de expulzare a rromilor din Franta sa fie aplicate cu mai multa strictete, informeaza cotidianul Liberation in editia sa electronica.

Christian Estrosi, deputat al Uniunii pentru Miscarea Populara, formatiune franceza de centru-dreapta si edilul orasului Nisa, a cerut ca Romania si Bulgaria sa nu fie primite in spatiul Schengen, iar, ca alternativa, Franta sa iasa din acesta pentru ca rromii sa aiba accesul interzis in Hexagon.

In plus, Christian Estrosi a solicitat aplicarea mai stricta si ferma a expulzarii rromilor din Franta, primarul din Nisa afirmand ca ministrul de Interne francez, Manuel Valls, ar trebui sa fie mai hotarat cand vine vorba de aceasta problema.

“Cer sa pot, in calitate de ofiter de politie judiciara, sa fiu ajutat de politia mea municipala, lucru care nu mi se permite astazi prin lege. Atunci cand nomazii isi parcheaza prost frumoasele lor limuzine pe terenurile de sport pe care le distrug, acestea nu pot fi confiscate imediat fara ca ei sa apeleze la tribunale, pur si simplu pe baza constatarilor facute in calitate de ofiteri de politie judiciara”, a declarat Estrosi intr-un interviu acordat postului de televiziune France 2.

Sursa foto: lefigaro.fr