Primarul din PLOIESTI, IULIAN BADESCU, a DEMISIONAT si din toate FUNCTIILE pe care le avea in PSD

IULIAN BADESCU, primarul orasului PLOIESTI, a DEMISIONAT din functie. Anuntul a fost facut de avocatul edilului, WILLIAM BRANZA, marti dimineata, la iesirea din sediul Curtii de Apel Ploiesti, acolo unde judecatorii vor analiza solicitarea lui IULIAN BADESCU de preschimbare a masurii de AREST PREVENTIV cu o masura judiciara mai blanda, informeaza postul B1 Tv.

UPDATE 19.25: Primarul demisionar al municipiului Ploiesti, IULIAN BADESCU, a renuntat, marti, la toate FUNCTIILE pe care le detinea in organizatia municipala si in cea judeteana ale PSD, DEMISIA fiind depusa la partid de unul dintre avocatii acestuia.

Potrivit unor surse din interiorul PSD Prahova citate de Agerpres, unul dintre avocatii care il asista pe IULIAN BADESCU in dosarul in care este cercetat pentru abuz in serviciu si luare de mita a depus la sediul PSD un document prin care acesta isi da DEMISIA din functia de presedinte al PSD Ploiesti “si din orice alta functie” si prin care renunta la calitatea de membru al acestui partid.

IULIAN BADESCU a fost senator in perioada 2008-2012, fiind ales din partea PDL, partid din care a demisionat in vara anului 2010, anuntand ca nu este de acord cu masurile de austeritate anuntate de Guvernul Boc.

La scurt timp de la demisia din PDL, acesta s-a inscris in PSD, fiind ales membru in structurile de conducere ale organizatiei municipale PSD Ploiesti, pe care ulterior a condus-o.

De asemenea, IULIAN BADESCU era si vicepresedinte al PSD Prahova. In anul 2012, el a fost ales primar al Ploiestiului din partea acestui partid.

UPDATE 14.20: Faptul ca IULIAN BADESCU si-a dat DEMISIA din functia de primar al Ploiestiului nu i-a induplecat pe judecatorii Curtii de Apel, magistratii luand decizia sa respinga solicitarea de preschimbare a ARESTULUI PREVENTIV  cu o masura judiciara mai blanda in cazul fostului edil prahovean.

Primarul Ploiestiului, IULIAN BADESCU, ARESTAT PREVENTIV intr-un dosar care vizeaza premierea echipei FC Petrolul Ploiesti din bugetul local, si-a dat DEMISIA din functia de primar, a confirmat marti avocatul acestuia, WILLIAM BRANZA.

Acesta l-a asistat pe IULIAN BADESCU, impreuna cu alti avocati, la Curtea de Apel Ploiesti, la sedinta in care s-a judecat contestatia formulata de Iulian Badescu fata de masura arestului preventiv, instanta ramanand in pronuntare.

CITESTE SI: Primarul Ploiestului, IULIAN BADESCU, a fost DUS LA SPITAL dupa ce a fost RETINUT de DNA 

“Am abordat atat probleme de ordin tehnic, cat si probleme de ordin procedural. Ca element de noutate, vreau sa va spun ca de astazi primaria Ploiesti nu mai are primar, domnul primar IULIAN BADESCU si-a dat DEMISIA”, a declarat Branza, potrivit Agerpres.

Un alt avocat al lui BADESCU, Tanase Plaiasu, a declarat pentru sursa citata ca primarul a semnat DEMISIA din functie la finalul sedintei de judecata, documentul fiind ulterior inregistrat la Primaria Ploiesti.

IULIAN BADESCU a fost ARESTAT PREVENTIV pe 4 martie, in urma decizia luate de magistratii Tribunalului Ploiesti. La iesirea de la tribunal, Badescu a lesinat si a fost transferat la Spitalul Penitenciar Jilava, medicii stabilind ca acesta are nevoie de ingrijiri medicale sub supraveghere permanenta.

Dupa aflarea deciziei judecatorilor, inainte sa i se faca rau, IULIAN BADESCU a declarat ca “este incredibil ceea ce se intampla”, ca procurorii nu au nicio alta proba in afara unei declaratii a finantatorului Petrolului, Daniel Capra, catalogand justitia drept una “sovietica”. “Nu exista nicio alta proba. Este o justitie sovietica. Nu inteleg de ce in Romania se intampla aceste lucruri”, a spus IULIAN BADESCU.

El a aratat ca functia de primar este considerata in prezent “un pericol public”. “Eu ca primar sunt considerat pericol public. Functia de primar este considerata acum pericol public”, a mentionat edilul. De asemenea, el sustine ca “probabil” procurorii se asteapta ca prin exercitarea acestei presiuni, el sa dea declaratii cu privire la alte persoane. “Este incredibil. Nu-mi explic cum se intampla asa ceva, probabil ca domnii procurori pun presiune si se asteapta de la mine sa spun ceva despre cineva. Nu vor primi asa ceva”, a adaugat IULIAN BADESCU. 

CITESTE SI: Iulian Badescu, arestat pentru luare de mita si abuz in serviciu, contesta masura preventiva 

IULIAN BADESCU este acuzat de TRAFIC de INFLUENTA, ABUZ in SERVICIU si SPALARE de BANI, intr-un dosar ce vizeaza finantarea ilegala a echipei de fotbal Petrolul Ploiesti de catre Consiliul Local, acuzatii pe care IULIAN BADESCU le-a catalogat, in urma audierilor din 3 martie, drept “aberatii”.  El a negat orice implicare si toate acuzatiile legate de o mita pe care ar fi luat-o din banii alocati echipei Petrolul. 

IULIAN BADESCU a mai spus atunci ca perchezitiile si chemarea sa la DNA sunt urmare a unui posibil denunt facut de patronul Clubului de Fotbal Petrolul Ploiesti, DANIEL CAPRA. “Probabil ca domnul Capra ( Daniel Capra – n.red.), de acolo din arest, a fost sfatuit sau presat sa dea o declaratie impotriva mea. Acest zvon circula de mult timp in piata ploiesteana”, a afirmat IULIAN BADESCU.

IULIAN BADESCU a mai spus ca “toata aceasta poveste se pare ca a pornit de la o directoare care a plecat din Primarie, ea fiind cea care a refuzat sa semneze documentele”. “In calitatea ei de director economic, a depus o plangere in prima instanta pe acest lucru.” IULIAN BADESCU a precizat ca acest dosar este de mai bine de un an si sase luni in ancheta la DNA, aratand ca a fost chemat de catre anchetatori o singura data sa dea declaratii in calitate de martor. “Se pare ca documentele Curtii de Conturi, vizavi de fostul contract incheiat de domnul Volosevici (n.r. – fostul primar al municipiului Ploiesti Andrei Volosevici), nu sunt luate in calcul, si sunt luate in calcul astazi documente care sunt foarte legale din punctul de vedere al tuturor organelor statului”, a mai aratat IULIAN BADESCU.

Edilul a subliniat ca aceste decizii nu au afectat bugetul local, banii au fost alocati de Consiliul Local din buget, cu votul unanim al tuturor consilierilor locali.

Sursa foto: realitatea.net