Primarul din Recas si sefii Politiei Timis raman in arest preventiv

Gabriel Popa, adjunctul sefului Politiei Ramnicu Valcea, arestat impreuna cu membrii grupului Obreja

Sefii Politiei Judetene Timis, cel al Politiei Rutiere din judet si primarul din Recas raman in arest preventiv, iar sefii Politiei din Recas vor fi cercetati sub control judiciar, in dosarul in care initial au fost cu totii arestati pentru fapte de coruptie, a decis vineri Curtea de Apel Timisoara. 

Curtea de Apel Timisoara a judecat, vineri, contestatia formulata de cele sase persoane arestate pentru fapte de coruptie in dosarul vizand Politia Judeteana Timis la decizia Tribunalului de arestare preventiva pentru 30 de zile, transmite corespondentul Mediafax.

Astfel, dupa aproximativ sase ore de deliberari, judecatorii de la Curtea de Apel Timisoara au decis ca seful Politiei Recas, Marian Temu, si seful Politiei Locale Recas, Doru Berzescu, sa fie de acum inainte cercetati sub control judiciar.

in ceea ce ii priveste pe seful IPJ Timis, Sorin Muntean, pe adjunctul acestuia Florin Bolbos, pe seful Politiei Rutiere Timis, Marcel Craciunescu, si pe primarul orasului Recas, Teodor Pavel, Curtea de Apel Timisoara a mentinut decizia initiala a Tribunalului Timis, astfel ca ei raman in arest preventiv.

Decizia Curtii de Apel Timisoara este una definitiva si nu mai poate fi contestata la o alta instanta.

Citeste si: Primarul din Recas si sefii Politiei Timis, retinuti de DNA intr-un dosar de coruptie

De asemenea, potrivit IPJ Timis, comisarul sef Gheorghe Popescu a fost desemnat de catre IGPR sa conduca interimar Politia Judeteana Timis, iar pentru functia de adjunct al IPJ a fost imputernicit, tot interimar, prin dispozitie a IGPR, comisarul sef Daniel Langa.

Cei doi au fost pana acum adjuncti ai sefului IPJ Timis, iar Popescu a mai condus IPJ Timis in perioada mai 2010 – mai 2013.

La sefia Politiei Rutiere Timis a fost imputernicit temporar comisarul sef Liviu Cristean, ofiter specialist la Circulatie.

Totodata, postul de sef al Politiei Recas a fost preluat interimar de subcomisarul Victor Padaluta, ofiter specialist la Serviciul Ordine Publica.

Luni dimineata, DNA a facut mai multe perchezitii la IPJ Timis, Serviciul Circulatie Rutiera, Politia orasului Recas, Primaria Recas, Politia Locala din cadrul Primariei Recas si la Sectia de Politie Autostrazi – Biroul de Politie Autostrada A1 Deva – Nadlac, precum si la locuinta sefului Serviciului Circulatie Rutiera Timis, Marcel Craciunescu, din satul Ghiroda, dar si la locuinta parintilor acestuia, din Timisoara, intr-un dosar vizand infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, care ar fi fost comise in perioada 2013-2014.

in urma perchezitiilor au fost retinuti si, ulterior, marti seara, arestati preventiv seful IPJ Timis, Sorin Petru Muntean, si adjunctul sau Florin Mircea Bolbos, precum si seful Politiei Recas, Marian Dorinel Temu, pentru abuz in serviciu, seful Politiei Rutiere Timis, Nicusor Marcel Craciunescu, pentru patru infractiuni de luare de mita, primarul orasului Recas, Teodor Pavel, pentru instigare la uzurparea functiei, la hartuire si la abuz in serviciu, seful Politiei Locale Recas, Doru Adrian Berzescu (functionar public aflat in subordinea primarului orasului Recas), pentru uzurparea functiei si hartuire.

In acest dosar, sunt cercetati si ofiterii de Politie Cosmin Ionut Bledea si Vasilica Girbaci, pentru dare de mita.

De asemenea, in acelasi dosar procurorii DNA au dispus, in urma audierilor, luarea masurii controlului judiciar pentru 60 de zile pe numele omului de afaceri Eugen Milutinovici, cercetat pentru instigare la abuz in serviciu.

Potrivit unui document obtinut de Mediafax, primarul din Recas, Teodor Pavel, care se afla la primul mandat si care in 2012 a fost ales din partea PNL, insa in toamna anului 2014 a trecut la PSD in baza unei ordonante guvernamentale care permitea migratia alesilor locali, le-ar fi solicitat sefilor de la Politia Timis sa dea ordin subalternilor lor sa nu isi indeplineasca sarcinile de serviciu in Recas. in caz contrar, politistii care nu indeplineau ordinele erau mutati, schimbati ori li se desfiinta functia.

“Primarul Teodor Pavel a apelat la omul de afaceri Eugen Milutinovici, un apropiat al PSD Timis, a carui firma are in derulare un contract cu Primaria Recas pentru asfaltarea de drumuri in localitate. De asemenea, edilul a mai apelat si la “altii din conducerea Prefecturii”, se mai arata in document.

Potrivit DNA, seful Serviciului Rutier Timis, Marcel Nicusor Craciunescu, a pretins si a primit, in martie 2014, de la Cosmin Bledea si Vasilica Girbaci, pentru a propune avansarea acestora in grad profesional inainte de termen, doua seturi (opt bucati) jante Mercedes Clasa E si anvelope pentru autoturismul personal. in 25 martie 2014, conform celor promise de catre Craciunescu, cei doi au fost avansati la gradul profesional urmator, respectiv acela de comisar de politie.

La sfarsitul anului 2013 – inceputul anului 2014, Craciunescu a pretins si a primit de la doi agenti de politie un set de anvelope (patru bucati), pentru autoturismul marca Mercedes ML, apartinand sotiei sale, si un televizor LCD, potrivit DNA. Dupa remiterea acestor bunuri, unul dintre agenti a fost mutat, conform dorintei sale, la Compartimentul Accidente Grave din cadrul Serviciului Politiei Rutiere, iar celalalt a scapat nesanctionat pentru abaterile constatate in activitatea sa, ca urmare a unui control.