PRIMARUL din REGHIN, MARIA PRECUP, trimisa in judecata pentru LUARE de MITA

PRIMARUL din REGHIN, MARIA PRECUP, a fost trimisa in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru LUARE de MITA si ABUZ in SERVICIU, se arata intr-un comunicat al PROCURORILOR ANTICORUPTIE.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in justitie arhitectul-sef din Reghin, Camelia Diacon Harsan, administratorul unei firme, Iuliu Moldovan si Mihai Tocu, diriginte de santier.

Conform procurorilor DNA, in vara anului 2012, MARIA PRECUP, in calitate de primar, i-a pretins inculpatului Moldovan Sebastian Iuliu, administrator al unei societati comerciale, sa ii remita o suma de bani pentru o anumita persoana (bani ce nu i se cuveneau in mod legal), iar in schimb, edilul trebuia sa accepte la plata decontarea unor lucrari neexecutate de respectiva societate, in cadrul proiectului de amenajare a unei strazi din municipiul REGHIN. 

CITESTE SI: PRIMARUL DIN BRASOV, GEORGE SCRIPCARU, TRIMIS IN JUDECATA DE DNA

Persoana ce urma sa beneficieze de banii ceruti drept mita de primarul MARIA PRECUP era reprezentanta unei alte societati comerciale fata de care se instituisera masuri de executare silita pe motive de neplata a obligatiilor catre bugetul de stat.

Suma de bani de 26.040 lei a fost remisa de inculpatul Moldovan Sebastian Iuliu, sub forma unui presupus contract de vanzare – cumparare, banii fiind virati direct in conturile trezoreriei, pentru a fi stinse obligatiile societatii datornice catre bugetul de stat si fata de care Administratia Finantelor Publice REGHIN instituise masuri de executare silita, afirma DNA.

La data de 4 septembrie 2012, conform intelegerii, MARIA PRECUP ar fi acceptat la plata si a decontat o lucrare care nu fusese executata de societatea al carei reprezentant a remis banii. Acest lucru a fost posibil si prin aceea ca primarul a fost ajutat de Harsan Diaconu Camelia si Tocu Mihai care au intocmit, in fals, documentatia (situatie de lucrari, proces-verbal de receptie lucrari, etc. ) ce a stat la baza aprobarii spre decontare a facturii fiscale emisa de omul de afaceri Moldovan Sebastian Iuliu pentru lucrari neexecutate in realitate, arata sursa citata.

Astfel, s-ar fi cauzat un prejudiciu municipiului Reghin, judetul Mures, de 76.059,44 lei, reprezentand lucrari neefectuate si, in consecinta, un folos necuvenit societatii comerciale care trebuia sa execute lucrarile de amenajare.   PRIMARIA municipiului REGHIN s-a constituit parte civila cu suma de 76.059,44 lei. In cauza, au fost dispuse masuri asiguratorii asupra unor bunuri mobile si imobile ce apartin inculpatilor.

Sursa foto: jurnalul