Primarul din TARGU MURES cere “LEGI DICTATORIALE” in problemele administrative

PRIMARUL DIN TARGU MURES, DORIN FLOREA, a declarat miercuri, pentru Agerpres, ca Romania are nevoie de LEGI DICTATORIALE, cel putin in PROBLEMELE ADMINISTRATIVE, astfel incat proiecte importante ale autoritatilor publice locale si judetene sa nu mai fie blocate de probleme legate de EXPROPIERE sau de catre ONG-URI DE MEDIU.

‘Astazi, Romania are nevoie, cel putin in problemele administrative, de legi dictatoriale. Daca vrei sa transformi un oras medieval, care are o infrastructura de timp medieval si vrei sa il transformi in ceva de alta etapa istorica, ai nevoie de legi foarte dure privind exproprierile, demolarile si de tot ce tine de asta. In Romania astazi nu facem decat sa gestionam haosul si bataia de joc. De asta Romania nu va fi capabila nici sa absoarba fonduri europene si in continuu orice act administrativ va fi tradus prin procese in instanta. Asta au reusit sa faca politicienii, sa nu ai nicio strategie si nicio viziune in ceea ce inseamna administratiile publice locale’, a afirmat edilul.

El a adaugat ca in lipsa unei legislatii clare, foarte multe dintre initiativele PRIMARIEI TARGU MURES, in special cele privind infrastructura rutiera, au fost blocate de diferite regii si de ministere, dar si de organizatii de mediu.

DORIN FLOREA a spus ca a formulat, alaturi de alti primari din tara, inclusiv in cadrul Asociatiei Municipiilor din Romania, numeroase propuneri pentru modificarea legislatiei astfel incat autoritatile locale sa nu mai poata fi blocate cu usurinta in PROIECTELE DE DEZVOLTARE, dar ca acestea au ramas fara ecou.

‘De aceea e nevoie de legi dictatoriale. S-a hotarat un lucru prin Planul Urbanistic General, toata lumea se supune. Asta inseamna sa ai o tara care are o tinta si o strategie’, a conchis Dorin Florea.

Sursa foto: ziaristionline