Primarul DORIN FLOREA,TRIMIS in JUDECATA in DOSARUL FINANTARII CLUBULUI de FOTBAL ASA TARGU MURES. REACTIA EDILULUI. UPDATE

Procurorii DNA au finalizat ancheta in cazul finantarii clubului ASA TARGU MURES in sezonul trecut, cand echipa s-a batut la titlu.

UPDATE 14.45 Primarul municipiului TARGU MURES, DORIN FLOREA, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, dupa anuntul DNA referitor la trimiterea sa in judecata pentru abuz in serviciu in dosarul FINANTARII ECHIPEI ASA TARGU MURES, ca abia asteapta sa se termine acest proces intrucat are convingerea ca toate demersurile administratiei publice locale au fost facute cu onestitate.

”Vad ca este o confuzie care s-a creat pe chestia asta. Nu ai incotro decat sa te duci sa te aperi in instanta. Nu am ce comenta. Mie mi se imputa de ce am semnat — nici nu e semnatura mea, ci este stampila pusa pe un material care a intrat in Consiliul Local. Daca CL il respingea, nu era nimeni vinovat, daca l-a aprobat e de vina primarul. Deci nu am ce comenta. Eu cred ca sunt anumite lucruri legislative care, parerea mea, ca trebuie corectate. in cazul acesta. Eu vorbesc de cazul acesta pe care-l cunosc foarte bine. si atunci e pacat ca se creeaza aceasta imagine. Ce sa fac? Abia astept sa inceapa si sa se termine cat mai repede procesul. Sunt absolut convins ca acest lucru va fi inteles. Nu poti sa trimiti tot CL si toata Primaria in instanta pentru ca ti se pare ca nu stiu ce. Banii sunt acolo, prejudiciu nu exista. Ma rog, nu comentez. Dansii se pare ca au alta parere. Eu voi incerca sa imi demonstrez nevinovatia”, a spus Florea.

El a adaugat ca regreta ca s-a ajuns in aceasta etapa, dar sustine ca ceea ce ii imputa DNA, lui si echipei sale din PRIMARIA TARGU MURES, nu presupune niciun prejudiciu material.

”In cazul meu (…) sunt absolut convins ca totul este cu onestitate si nu e niciun fel de problema. Banii sunt acolo, se regasesc, nu e nicio delapidare, niciun fel de sustragere si atunci sigur ca imi pare rau ca s-a ajuns aici”, a mai spus Dorin Florea.

Stire initiala:

Acestia au dispus trimiterea in judecata a primarului municipiului TARGU MURES DORIN FLOREA, dar si a unor functionari publici si a presedintelui KISS IMOLA.

In comunicatul DNA se arata urmatoarele:

– DORIN FLOREA, primar al municipiului Targu Mures, cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

– KISS IMOLA, director economic ai municipiului Targu Mures, cu privire la savârsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, pe lista mai apar si urmatorii:

CITESTE SI: PRIMARUL DORIN FLOREA SI 20 DE CONSILIERI LOCALI DIN TARGU-MURES, URMARITI PENAL

CIOBAN MARIA, MAIOR SERGIU-CLAUDIU, BENEDEK ISTVAN, FaRCAS IOAN, BAKO LASZLO ATTILA, MAESNU EMIL VIRGIL, functionari in cadrul primariei Targu Mures, la data faptelor, cu privire la savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

MAN IOAN NUCU, presedinte al ASOCIATIEI SPORTIVE „FOTBAL CLUB ASA 2013” („FOTBAL CLUB MUNICIPAL”) Targu Mures, la data faptei, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
– complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
– deturnare de fonduri, in forma continuata (105 acte materiale),
– spalare de bani,

 ASOCIATIA SPORTIVA„FOTBAL CLUB ASA 2013” („FOTBAL CLUB MUNICIPAL”) Targu Mures, cu privire la savarsirea infractiunii de spalare de bani.

Sursa foto: gsp